Rulouri De Piept De Curcan Cu Prune Si Gutui
articol scris de retetecalamama blog retetecalamama.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mie, personal, pieptul de curcan mi se pare o carne destul de fada, de aceea de cate ori se intampla sa o gatesc ma straduiesc sa o aromatizez prin alte ingrediente, care sa ii dea savoare si sa o puna in valoare. Fructele sunt unele dintre acele ingrediente - asa ca azi am transformat o bucata de piept de curcan intr-un preparat rafinat si foarte gustos:
Ingrediente:
1 bucata de ~ 800 de grame de piept de curcan:
6 prune fara samburi, taiate in felii, si o gutuie mica taiata in cuburi:
1 lingura de mustar
1-2 linguri de faina
300 ml. de supa de pasare
60 de ml. de vin rosu
50 de ml. de ulei de masline extravirgin
1 ceapa mica
sare, piper
Preparare:
Se taie carnea in 8 felii pe cat posibil egale, care se bat cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza:
Se ung feliile astfel pregatite cu mustar, si pe fiecare se aseaza prune:
Respectiv gutui (am pregatit 4 rulouri cu prune si 4 cu gutui):
Fructele care raman vor servi la prepararea sosului.
Se ruleaza strans fiecare bucata de carne cu fructele in interior si se fixeaza cu scobitori:
Intr-o tigaie, se pun la incins 30 de ml. de ulei. Rulourile de carne se dau prin faina si se rumenesc rapid in uleiul incins:
Pe masura ce se rumenesc, rulourile se scot pe o farfurie calda si se pastreaza acoperite.
Se toaca marunt ceapa. Intr-o cratita se incinge restul de ulei. Ceapa se pune la calit si cand devine sticloasa se adauga fructele ramase:
Ceapa si fructele se calesc 1-2 minute impreuna, amestecand continuu, apoi se adauga rulourile de carne si sucul pe care l-au lasat si se stinge imediat cu supa fierbinte. Se adaga si vinul:
Se fierbe la foc mic, acoperit, aproximativ 40 de minute, completand cu apa fierbinte lichidul evaporat. Cand carnea este moale (furculita intra cu usurinta in ea) se descopera cratita si se mai lasa sa fiarba in clocote mici pana ce sosul scade:
Rulourile se scot din sos si se indeparteaza scobitorile; se pastreaza la cald, acoperite.
Sosul se da prin sita, apoi se infierbanta din nou, se potriveste gustul de sare si piper, eventual se mai subtiaza cu putina apa fierbinte (sau, dupa gust, smantana).
Se servesc rulourile acoperite cu sos, alaturi de o garnitura la alegere. Eu, pentru ca acest festin sa fie chiar de neuitat, le-am acompaniat cu taiteii lati cu cartofi , pe care nu i-am facut cam demultisor si de care ni se facuse dor si cu un compot de prune, in loc de salata. Foarte fericita alaturare!
Si o sectiune, cu gustul ei minunat:
Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu