Rulouri De Peste (merluciu) Cu Vinete
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Ingrediente:
cca 400 g file de merluciu
1-2 vinete in functie de marime
cca 50 g cascaval ras
2 rosii
un ardei iute
Pentru sos:
o lingura unt,cca 100 ml lapte sau iaurt,o lingurita faina,un galbenus, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Intr-o craticioara se pune untul,laptele,faina si
se amesteca la foc mic pana se topeste untul si se leaga(atentie amestecati continuu pentru a evita formarea de cocoloase).Apoi se adauga galbenusul ,sare,piper dupa gust si se mai fierbe cca 1-2 minute.
Separat vinetele se spala,se taie capetele si se taie felii subtiri pe lungime.
Se prajesc sau se rumenesc pe gratar pe ambele parti si se lasa la scurs pe hartie absorbanta in cazul celor prajite.
Pestele se spala,se taie bucati si se condimenteaza dupa gust.Bucatile de peste se pot pregati prajite (se dau printr-un amestec de faina cu malai) sau pe gratar,dupa care fiecare bucata de peste se infasoara in felii de vinete,se rade cascaval deasupra,se orneaza cu felii de rosie,se mai presara cascaval ras si se introduc putin la cuptor pentru gratinare. Se poate servi cu ardei iute si sos.