contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulouri De Pangacius Cu Surimi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Autor:Lia
Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)
Ingrediente:
4 fileuri mari pangacius (sau alt peste)
8 rulouri surimi
3 oua
200g faina
300g nuca macinata
1 legatura marara verde
1 fir praz, doar frunzele verzi
50ml ulei
Sare
piper

Mod de preparare:
Fileurile de peste le punem intr-o strecuratoare la scurs. Punem intr-o oala, putina apa cu sare si o punem la fiert. Dupa ce da 2-3 clocote, oprim focul, luam rulourile de surimi si le scufundam in apa pentru1-2’ maxim, dupa care le scoatem pe o farfurioara si in aceiasi apa, oparim si prazul, il lasam cam3-4’, apoi il scoatem pe un servet de hartie.
Spalam si tocam marunt mararul. Prazul scurs de apa, il taiem fideluta. Ouale le spargem, le punem intr-un bol si le batem putin.
Luam cate o bucata de file, saram, piperam si cu ajutorul unei pensule, ungem putin cu ou,( partea interioara a fileului), presaram marar, apoi putin praz, asezam pe centru doua rulouri de surimi si inepem sa rulam cat mai strans. Pentru a nu se desface ruloul, ne ajutam de1-2 scobitori. Trecem rulourile prin faina, prin ou si la final prin nuca.
Luam o tava de copt, o tapetam cu folie de aluminiu, asezam rulourile, le stropim cu putin ulei si le dam la cuptor (dinainte incalzit), la foc mediu. Le lasam 20’, dupa care scoatem tava si intoarcem rulourile pentru alte 20’.
Se servesc reci sau calde deopotriva, ca aperitiv sau ca fel principal alaturi de ciuperci si cartofi natur(cum am procedat eu).
Pofta buna!