Rulouri De Hering
articol scris de Vasile blog arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
Pentru zilele de sărbătoare şi cînd avem musafiri, putem prepara rulouri de hering ca aperitiv.
Ingrediente: 1 kg hering (cca 6 buc), 3 cepe, 1 morcov, 2 mere, 1/2 gogoşar sau ardei roşu, 12 măsline negre, 70 ml oţet, 15 boabe de piper, 5 boabe enibahar zrobit, un vîrf de linguriţă cu boabe de muştar, sare dacă este cazul, 300 ml apă.
Curăţăm heringul de cap, coadă şi intestine, întreg îl aşezăm într-un vas straturi, straturi, procedînd în continuare ca la reţeta de peşte marinat.
Dupa ce s-a marinat, facem rulourile, astfel: scoatem şira spinării, dacă heringul este mare îl tăiem în lung pe urma şirei spinării şi apoi în două. Dacă este mai mic îl tăiem doar în lung în două bucăţi.
Punem pe fiecare bucată de hering la un capăt o măslină, apoi feliuţe de ceapă, mere şi morcov, iar în partea cealaltă o bucăţică de gogoşar roşu. Rulăm cu atenţie şi fixăm cu o scobitoare. Aşezăm rulourile pe un platou, şi ornăm cu bucăţelele de ceapă şi gogoşar rămase. Rulourile vor avea un aspect, frumos, alternînd culoarea măslinei cu gogoşarul roşu.