Rulouri De Butterfish Afumat Cu Sparanghel
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Butterfish este un peste marin, cu carnea alba cunoscut si sub numele de dollarfish. El are cu 50% mai mult Omega3 decat somonul, spre exemplu, deci e mult mai gras.
Gasiti Butterfish afumat la Ocean Fish, o companie 100% romaneasca, infiintata in anul 1998,
fiind liderul de piata la semipreparate din peste, fructe de mare si peste congelat sau afumat. Situata in Afumati pe o suprafata de 6000 mp., compania poseda o fabrica moderna, utilata la cele mai inalte standarde internationale. Firma are o capacitate de productie de 100 t lunar. Intregul proces de productie are loc sub sistem HACCP, avand si licenta de export F306EC.
Sparanghel am gasit la Selgros cu 12 lei legatura, asadar n-am stat pe ganduri.
Reteta e din colectia Delicii in bucatarie, volumul Retete usoare si rapide, Ed.Adevarul, 2011.
Va recomand sa incercati si reteta Lipie cu pasta de avocado si butterfish afumat.
Pregatire: 30'
Preparare: 5'
Dificultate: medie
Calorii:208
Vin: Pinot Blanc
Ingrediente:
150g butterfish afumat Ocean Fish,
10 fire de sparanghel.
Pentru marinata:
1 lingurita cimbru maruntit Kotanyi,
1 lingurita rozmarin,
1/2 lingurita patrunjel bio Kotanyi,
4-5 fire de civeta/ceapa verde,
2 fire de marar,
5 linguri ulei de masline extravirgin,
1 lingurita piper rosu,
1 lamaie,
1 varf de lingurita chimen,
sare.
Mod de preparare:
Reteta originala e cu fileuri de cod crude, dar eu am avut butterfish afumat.
Curata frunzulitele de cimbru si de rozmarin de pe crengute si pune-le pe un fund de lemn, impreuna cu patrunjelul, civeta sau ceapa verde si mararul, apoi toaca-le marunt pe toate.
Eu am avut doar ceapa verde si marar proaspat, in rest am folosit condimente uscate de la Kotanyi.
Pune ierburile tocate intr-un vas, adauga zeama de lamaie, piperul rosu, uleiul de masline extravirgin, un praf de sare si chimenul rasnit.
Bate totul cu un tel micut pana obtii un sos omogen.
Toarna-l peste fasiile de cod crude sau butterfish afumat si pune-le 30 de minute in frigider sa se marineze.
Spala si curata sparanghelul, indepartand partea lemnoasa de la baza si exteriorul tijelor. Fierbe-l cinci minute intr-o cratita cu apa clocotita si un praf de sare.
Scurge-l si lasa-l sa se raceasca.
Asaza cate un fie de sparanghel pe fiecare fasie de cod marinat/butterfish afumat si ruleaza-le destul de strans in jurul lui. Aranjeaza rulourile pe farfurii, stropeste-le cu marinata si serveste-le imediat!