contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulouri Cu Urda Si Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In mare graba am facut rulourile astea, am zis sa nu sar si luna asta peste reteta de la Bucatar Curajos. Au iesit bune, chiar daca eu nu-s foarte prietenoasa cu urda. N-am urmat intocmai reteta Angelei, vedeti la ea ce si cum, am adaptat la ce aveam in frigider si la gustul meu, ca mai mult eu mananac paste in casa. Pentru aluat am folosit 200 g de faina, 2 oua mari si un praf de sare. Am lasat aluatul la odihna o ora si l-am intins la masina de paste. Umplutura am facut-o din 400 g de urda (romaneasca, de la Oly, mult mai buna decat credeam eu), 100 g de cascaval, 130 g de spanac congelat, 1 ou, o ceapa, 2 catei de usturoi dati pe razatoare. Ceapa tocata mic am calit-o in unt si putin ulei pana s-a inmuiat bine de tot, dupa care am adaugat spanacul si le-am lasat sa lege o tzar' de prietenie in tigaie. Am amestecat toate ingredientele, am umplut si am rulat. Pam pam. Am fiert rulourile astea invelite mai intai in folie de plastic, stransa bine la capete si-n folie de aluminiu, nu stiu daca sa fi fost esentiala asta de aluminiu. Cred ca merge si numai in plastic. Mi s-a parut oarecum mai practic decat cu prosopu'. Mno, si cam asta e, dupa ce s-au fiert (cam 10-15 minute le-am tinut la clocotit) le-am taiat in bucati (mini rulouri) si le-am plasat intr-o tava unsa cu unt, am turnat niste sos de rosii peste ca m-am gandit ca or fi prea seci altfel si am presarat ceva cascaval pe deasupra. 




Daca vreti sa faceti ceva de genul asta, merge sa puneti rulourile direct la copt in sos de rosii, nu mai trebuie fierte in prealabil. Eu mai fac ceva de genul asta, insa cu branza de burduf si spanac sau urzici si cu foi de lasagna de casa.