Rulouri Cu Scortisoara
articol scris de antzuka_tzuka blog antzukastuff.blogspot.com
1 cana lapte
110 g unt/margarina
O lingura vanilie
1 lingurita sare
770 g faina( 7 cani faina)
1 pachet de drojdie(25 g)
4 oua
coaja rasa de lamaie
110 g unt/margarina
200 g zahar
100 g stafide
2 linguri scortisoara
Mod de preparare
Intr-un bol mic incalziti usor laptele cu putin unt zaharul vanilia si sarea., incalziti doar pana untul se topeste.
Intre timp masurati jumatate de cantitate de faina intr-un bol , si adaugati drojdia
Adaugati amestecul de lapte cald in faina, bateti cu mixerul pana se omoginizeaza si devine pufos.Adaugati ouale pe rand, coaja de lamaie, batand in continuare adaugati si restul de faina.
Amestecati pana devine un aluat nelipicios in robotul de bucatarie daca nu framantati putin cu mana, aproape 5 min. Lasati aluatul intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul(1-2 ore)
Scoateti aluatul din bol si lasati sa se odihneasca 5 min.Intre timp bateti untul cu zaharul si scortisoara cu mixerul, nu este nevoie sa se dizolve tot zaharul!
Presarati faina pe masa de lucru si dati aluatului o forma de dreptunghi de aprox 1-2 cm .
Ungeti foaia cu amestecul de scortisoara si puneti si stafidele inmuiate inainte in apa caldutza
Ungeti cu putin ulei..Taieti rulada in 12 sau 18 bucati
Le puneti in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasati sa se odihneasca 15 min
Le lasati in cuptor aprox 30 min
Scoase din cuptor
Daca vreti le pudrati cu zahar pudra!
si voila
Poza de grup
Sunt extraordinar de pufoase imi place ce a iesit!sper sa va placa si voua...