contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulouri Cu Scortisoara – Meniul De Sarbatori

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Raw vegan cinnamon rolls

Conform datelor din sondajul afisat in bara din dreapta, majoritatea a votat pentru postarea unor idei de mancaruri raw pentru sarbatori. Incepand cu aceasta reteta voi incepe ciclul preparatelor negatite termic, speciale pentru serbarile urmatoare.

Rulourile de scortisoara sunt foarte populare in SUA, acolo numindu-se cinnamon rolls sau cinnamon buns. In mod normal ele sunt facute din aluat pufos care este intins sub forma unei foi mai groase si care este apoi pudrat din belsug cu un amestec de scortisoara cu zahar iar apoi este rulat si taiat in bucati mai grosute. Bucatelele de aluat, adica rulourile se dau la copt iar dupa racirea lor se glaseaza in ceea ce numesc americanii “icing” – glazura de zahar pudra cu lamaie. Varianta de fata este una RAW, deci netratata termic si este compusa din hrisca, curmale, nuca, stafide si bineinteles scortisoara. Insa ceea ce mi-a placut cel mai mult la acest preparat a fost glazura din unt de cocos cu portocale – super gustoasa!

Thinking of Christmas

Rulouri cu scortisoara (pt ~ 10 bucati)

- blat -

- 2 cani hrisca

- 2 cani curmale (~ 20 buc.)

- 1 l-ta sirop agave / miere

Hrisca se macina in blender pana rezulta o pudra fina. Se adauga curmalele si se mixeaza timp de 40 secunde. Apoi se adauga siropul de agave si se mixeaza 30 secunde, pana cand se formeaza o bila de aluat in jurul cutitului din blender.

Intre doua foi de copt intindeti compozitia, cu ajutorul unui facalet. Aveti grija sa nu fie f subtire foaia iar forma ei sa fie una dreptunghica.

- umplutura -

- 1/4 cana apa

- 1 lg scortisoara

- 1 praf de sare

- 1/4 cana stafide

- 1/2 cana nuca maruntita

- 1/2 cana curmale (~ 5 curmale)

Curmalele, apa, sarea si scortisoara se macina pana devin o crema cat de cat omogena. Se adauga nuca si stafidele si se amesteca compozitia cu o lingura.

Se intinde compozitia peste blatul de hrisca si cu ajutorul foi de copt se ruleaza frumos.

Se da rulada la rece.

- glazura -

- 1/2 cana unt de cocos

- 1/4 cana sirop de agave / miere

- 1 lg coaja de portocale

- 1/4 cana apa / fresh de portocale

Se mixeaza toate in blender.

Rulada se taie felii potrivite si se glazureaza deasupra cu glazura de cocos. Se serveste indata.

Rulada se pastreaza la frigider pentru 2-3 zile.

* de data aceasta am folosit un unt de cocos BIO, presat la rece, deci RAW. Diferenta fata de cel din magazin este ENORMA. Gustul este intens, de cocos, este cremos… incomparabil mai bun!


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com