contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulouri Cu Mere - Intre Strudel Si Invartita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Este deja toamna ,piramidele de mere de pe tarabe imi  fac cu ochiul, si, mai de musai, mai de voie buna, ma  apuca vrednicia si fac ceva bun cu mere , sa se umple casa de  miros de scortisoara si mere. 
Astazi, dupa ce m-am documentat si inspirat de pe diverse bloguri si grupuri culinare , unde gospodinele  ne impartasesc  din secretele bucatariei lor, am ales sa fac ceva intre strudel si invartita, niste rulouri cu aluat crocant. 
Astfel, pentru 4 rulouri, am facut un aluat din 480 g faina alba trei nule, 240 ml de apa ,8 linguri de ulei ,2 linguri de otet si un strop de sare.Framantat pana ce s-a desprins de pe mana, am lasat aluatul la odihna o ora si jumatate, intr-un vas  de sticla, acoperit partial cu folie alimentara . 
Separat, am calit merele curatate (cam 1,5 kg)si taiate feliute subtiri, cu o lingura de unt , scortisoara si 3 linguri de zahar, pana ce nu a mai fost nici un pic de zeama . 

  • Dupa ce s-a scurs timpul, am impartit aluatul in 4 si l-am intins in foi subtiri.

  • Fiecare foaie am uns-o cu unt topit iar pe o portiune de circa 2 cm latime , in partea superioara, am presarat gris. Peste gris am pus merele calite si am rulat strans , cu grija sa nu las capetele deschise



  • Rulourile puse pe hartie de copt, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu putin unt topit si am crestat usor aluatul in partea superioara, ca sa iasa aburii. 
    Am pus la copt in cuptorul preincalzit  la 175 de grade, pentru 40 de minute.