Rulouri Cu Dovlecei, Philadelphia Si Prosciutto
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aveti dovlecei in gradina, asa multi ca mine, ca dupa ce ati tot mincat din ei, o parte i-am curatat, taiat cuburi si bagat la congelator, sa nu stiti ce sa mai faceti cu ei ?!
Ei bine, astazi am pregatit un aperitiv gustos si delicat, dupa spusele domnisoarei care e anti-dovlecel... Ma certam de fiecare data cu ea sa manince, iar astazi s-a declarat multumita, spunindu-mi ca astia nu sint dovlecei...
Ingredientele folosite de mine:
- 2 dovlecei
- prosciutto cotto (sunca presata e buna)
- brinza philadephia
- scobitori
- salata
- rosii cherry
Intii de toate, am spalat, sters si taiat capetele la domniile zucchine. Am infierbintat gratarul bine de tot, am taiat dovleceii pe lungime, felii cit mai subtirele si le-am copt (ca nu pot spune prajit) repejor pe ambele parti, sint suficiente citeva secunde pe fiecare parte. Le-am lasat la racit, iar intre timp am taiat cu aparatul din dotare, felii cit mai subtirele de prosciutto. Am luat cite o felie de dovleac, am asezat deasupra o felie de prosciutto, am intins usurel cu cutitul un strat de brinza, iar ca o "hapsina" ce sint , nu m-am multumit sa le las asa, am mai asezat o felie de prosciutto deasupra urmata de un strat de brinza si... am rulat frumusel, cu grija si atentie sa nu se rupa, apoi am infipt o scobitoare sanatoasa, sa nu se intinda feliutele la soare.
Le-am asezat pe pat de salata (tot din gradina si ea) si ca sa nu fie prea mult verde in poze, a cules Isabella niste rosii, cica pentru decor.
Sint usor de facut si delicioase, nu ca le-am facut eu, ci pentru ca familionul a zis ca am facut prea putine. Poftiti, serviti ca sint proaspete !!!