Rulouri Cu Crema De Branza Si Praz
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna aceasta Ama mi-a repartizat in cadrul concursului Provocarea Secreta blogul Enjoy Dessert. Din preparatele absolut minunate care sunt prezentate pe blog a trebuit sa imi aleg o reteta si sa o pregatesc. Cum in ultima vreme sunt in criza de timp am ales cea mai simpla reteta, insa din punct de vedere al gustului un aperitiv grozav. Reteta originala o gasiti aici: Spirale cu crema de branza si praz
Ingrediente:
400 gr aluat foietaj
300 gr branza
1 ou
cateva fire marar
1/2 fir praz
1 lingura ulei
sare
piper
1 galbenus pentru uns
Preparare:
Se curata prazul si se taie rondele taiem rondele apoi se caleste cateva minute intr-o tigaie unde am incins uleiul. Nu trebuie lasat mult, doar cat sa se inmoaie putin.
Branza o amestecam cu oul, adaugam mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust apoi prazul calit si amestecam bine.
Intindem o foaie de foietaj si peste ea distribuim uniform umplutura.
Rulam cat mai strans posibil, apoi taiem spiralele cu un fir de ata: punem ata sub rulada, apoi tragem rapid de ambele capete rezultand o taietura mai buna decat una de cutit.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade, punem spiralele in tava la distanta unele de altele si le ungem cu galbenus diluat cu o lingura de lapte. Se coc pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!