contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulouri Cu Crema De Branza Si Praz

articol scris de mica82ro blog Mica's Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Luna aceasta  Ama mi-a repartizat in cadrul concursului Provocarea Secreta blogul Enjoy Dessert. Din preparatele absolut minunate care sunt prezentate pe blog a trebuit sa imi aleg o reteta si sa o pregatesc. Cum in ultima vreme sunt in criza de timp am ales cea mai simpla reteta, insa din punct de vedere al gustului un aperitiv grozav. Reteta originala o gasiti aici: Spirale cu crema de branza si praz


Ingrediente:

400 gr aluat foietaj
300 gr branza
1 ou
cateva fire marar
1/2 fir praz
1 lingura ulei
sare
piper
1 galbenus pentru uns



Preparare:

Se curata prazul si se taie rondele taiem rondele apoi se caleste  cateva minute intr-o tigaie unde am incins uleiul. Nu trebuie lasat mult, doar cat sa se inmoaie putin.

Branza o amestecam cu oul, adaugam mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust apoi prazul calit si amestecam bine.

Intindem o foaie de foietaj  si peste ea distribuim uniform umplutura. 

Rulam cat mai strans posibil, apoi taiem spiralele cu un fir de ata: punem ata sub rulada, apoi tragem rapid de ambele capete rezultand o taietura mai buna decat una de cutit. 

Preincalzim cuptorul la 200 de grade, punem spiralele in tava la distanta unele de altele si le ungem cu galbenus diluat cu o lingura de lapte.  Se coc pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!