Rulouri Cu Bacon Si Cascaval
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi place mult chefirul. Mai ales cind ai alaturi si covrigi calzi.
Dar eu nu am avut aseara covrigi si atunci m-am gindit sa prepar citeva pateuri cu aluat fraged.
Am avut la indemina insa si bacon si cascaval, ceea ce mi-a oferit posibilitatea, prin combinarea lor, sa obtin niste apetisante rulouri.
Se consuma dupa ce s-au racorit putin.
O combinatie perfecta.
Dar eu nu am avut aseara covrigi si atunci m-am gindit sa prepar citeva pateuri cu aluat fraged.
Am avut la indemina insa si bacon si cascaval, ceea ce mi-a oferit posibilitatea, prin combinarea lor, sa obtin niste apetisante rulouri.
Nu necesita prea mult timp de pregatire, nefiind o reteta complicata, ba, chiar, as numi-o improvizatie.
Am folosit:
- 1/2 foaie de aluat foietaj
- 8 feliute fine (stravezii) de bacon
- 50 gr cascaval
- o lingurita seminte de chimen
- un galbenus de ou (pentru uns)
Am intins foietajul pe masa de lucru, apoi am asezat una linga cealalta feliutele de bacon, ca in imagine.
dupa care l-am imprastiat peste sunca.
Dupa aceea am presarat chimenul pe toata suprafata.
Am infasurat foaia sub forma unui rulou.
Am dat ruloul la rece pentru aproximativ 15 minute apoi l-am taiat in bucati egale pe care le-am asezat intr-o tava pe foaia de copt.
Cu o pensula am uns cu galbenusul frecat cu un virf de cutit de sare dupa care am presarat seminte de chimen.
Am pus tava in cuptor si dupa vreo 30 de minute, cind au capatat o culoare aurie, au fost gata.
Se consuma dupa ce s-au racorit putin.
O combinatie perfecta.