Rulouri Aperitiv Cu Prosciutto
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Zilele trecute cand a fost vremea aceea rece si cand indicat era sa profit si sa fac o reteta serioasa, poate chiar sa folosesc cuptorul ca tot era rece, eu m-am "jucat" cu aceste rulouri reci. Dar ideea a pornit de la doua pere, care ori le mancam, ori faceam ceva din ele, ca erau pe duca.
Am pornit de la o alta reteta asemanatoare Rulouri aperitiv cu bacon si fructe uscate si cu cele doua pere, ceva branza si ardei, am facut aceste pachetele din prosciutto. Noua ne place mult prosciutto si nu ne prea lipseste din frigider.
Mod de preparare:
Foarte simplu, taiem in 6 fiecare para, ardei ii taiem pe lung in felii subtiri, branza o taien gen batoane cam de lungimea perelor.
Pregatim fasii lungi din cozile de la ceapa verde pentru a lega rulourile. De preferinta, ca sa se lucreze usor cu ele, se oparesc putin, dar daca sunt fragede merg si fara oparire. Pe feliile de prosciutto se aseaza cate o bucata de para, fasii de ardei, de ceapa, de branza si le rulam. Apoi le legam cu frunzele de ceapa.
Sunt colorate, de efect si merg fie ca aperitiv pur si simplu, fie alaturi de alte apeitive pentru a crea platouri colorate. Dar merge si pe post de garnitura langa o bucata de carne, pentru cei care agreaza ideea de a avea alaturi de friptura si un fruct.