Rulou De Carne De Vita Umplut Cu Orez
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Aceasta reteta este foarte populara in familia lui Paul. Tatal lui este mare fan preparate din carne si aceasta e pe un loc fruntas. E o reteta gustoasa, dar nu e pentru cei care stau rau cu colesterolul:)
Folosim:
- 600g carne de vita
- 400 g carne tocata (amestec de vita si porc)
- 2 cani de orez fiert
- sare/piper
- 1 ceapa taiata fin
- 1 lingurita boia
- 3 catei de usturoi
- 2 cani vin rosu
- 3 linguri pasta de rosii
- scobiroti pentru a “monta” rulourile
- 4 linguri de ulei
1. Carnea de vita batuta se intinde pe masa de lucru.
2. Se caleste in ulei 1 ceapa, usturoiul si carnea tocata pana este facuta bine. Apoi se amesteca cu orezul si pasta de rosii, sare si piper. Acesta este amestecul cu care umplem carnea de vita.
3. Punem cateva linguri de umplutura pe fiecare felie de carne de vita, apoi rotim pentru a forma un rulou si fixam cu o scobitoare.
4. Asezam rulourile formate intr-un vas termorezistent si turnam vinul pe ele, dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C cam 30 -40 de minute. Lasam in cuptor pana carnea de vita e facuta.
Servim cu salata sau cu cartofi.
POFTA BUNA!!!