Rulade De Peste Cu Morcov Si Dovlecel
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta Denisei
În ultima vreme,Denise,nu prea mai serveste niciun fel de animal.Pestele înca îl adora.
..asa ca tot rasfoieste reviste culinare ,si face cîte o cruciulita mica în dreptul retetelor care îi plac si vrea sa le faca singura ,sau împreuna cu mine(si daca nu are timp..sa i le fac eu :D )
La aceasta reteta,ne-am inspirat dintr-un reportaj foarte vechi despre Orient Express..(acolo era vorba de filet de vita..dar na :P )
Mod de preparare:
Stropim pestele cu suc de lamîie,saram,piperam si lasam 10-15 minute la rece sa traga.
Între timp pregatim legumele.
Taiem dovlecelul si morcovul bastonase subtiri,
si le punem într-o lingura de ulei la rumenit(neaparat într-o tigaie teflonata!)
Le condimentam cu rozmarin uscat din rîsnita,dupa care le scoatem la racorit.
În aceeasi tigaie,punem feliile de cartof taiate subtire,la prajit.
Cînd încep a se rumeni,adaugati 1 lingura de apa,si lasati pîna scade,apoi întoarceti.
Daca nu-s destul de moi,repetati operatia cu lingura de apa.
Condimentati,sarati dupa plac.Pastrati la cald.
(în timp ce cartofii se prajesc,facem ruladele)
Împartim bastonasele de dovlecel si morcov în jumatate si le asezam la capatul filetului de peste.
Rulam.
Continuam sa gatim în aceeasi tigaie.
Adaugam înca o lingura de ulei,asezam ruladele si le prajim pe toate partile.
(Daca rulada nu este stabila,putem face asta cu un scobitor.
Nu este neaparat nevoie,e chiar foarte stabila si fara..dar depinde si de textura pestelui folosit)
Aranjam pe farfurie,si servim cu suc de lamîie.
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com
Între timp pregatim legumele.
Taiem dovlecelul si morcovul bastonase subtiri,
si le punem într-o lingura de ulei la rumenit(neaparat într-o tigaie teflonata!)
Le condimentam cu rozmarin uscat din rîsnita,dupa care le scoatem la racorit.
În aceeasi tigaie,punem feliile de cartof taiate subtire,la prajit.
Cînd încep a se rumeni,adaugati 1 lingura de apa,si lasati pîna scade,apoi întoarceti.
Daca nu-s destul de moi,repetati operatia cu lingura de apa.
Condimentati,sarati dupa plac.Pastrati la cald.
(în timp ce cartofii se prajesc,facem ruladele)
Împartim bastonasele de dovlecel si morcov în jumatate si le asezam la capatul filetului de peste.
Rulam.
Continuam sa gatim în aceeasi tigaie.
Adaugam înca o lingura de ulei,asezam ruladele si le prajim pe toate partile.
(Daca rulada nu este stabila,putem face asta cu un scobitor.
Nu este neaparat nevoie,e chiar foarte stabila si fara..dar depinde si de textura pestelui folosit)
Aranjam pe farfurie,si servim cu suc de lamîie.
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com