contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada "ochi De Elefant"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cred ca o cunoasteti e destul de veche reteta , eu acum am incercat-o pentru prima data. Va scriu sincer este delicioasa ! Reteta , desigur tot de la mama :).
Ingrediente:
Blat:
6 galbenusuri
8 albusuri
10 linguri de zahar + inca 3
2 linguri de apa
1 praf de copt ( 15g)
5 linguri de faina
10g nuca macinata
coaja rasa de lamaie si de portocala
Crema:
150g nuca prajita si apoi macinata
2 plicuri zahar vaniliat
5 linguri de lapte
250g unt
2 linguri zahar pudra
Mai avem nevoie de 2-3 banane
Optional frisca pentru decor sau ciocolata topita
Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul si apa pana se topeste zaharul si amestecul si-a dublat volumul. Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala. Albusurile se bat spuma tare apoi se adauga  treptat 3 linguri de zahar. Se pun albusurile batute peste amestecul de galbenusuri se amesteca cu o paleta de lemn "peste cap" ca si la pandispan si se mai adauga treptat faina si nuca macinata.

Coacem blatul in tava mare de la aragaz ,( tapetata cu hartie de copt) timp de 8-10 min la foc mic.
Facem proba cu scobitoarea si daca este copt il scoatem , il lasam putin sa se raceasca si apoi il rasturnam pe o planseta de lemn. 

Pentru crema amestecam nuca macinata cu  plicuri de zahar vaniliat si zaharul pudra si le oparim cu 5 linguri de lapte fierbinte. Se pune la rece si apoi se adauga in ea putin cate putin untul rece mixand bine .Adaugam si cativa stropi de esenta de rom. In reteta originala se adaugau si cele 2 galbenusuri ramase de la blat, dar eu nu le-am pus, nu folosesc oua crude in creme. 

Se intinde crema pe blat ,

apoi se taie blatul in doua si pe fiecare jumatate de pun banane decojite si stropite putin cu suc de lamaie sa nu se oxideze (sa nu radeti de poza da' asa a iesit :)).

Rulam strans ( fara frica, nu se rupe blatul) si punem la rece ruladele.

Se pune deasupra finetti, frisca sau ciocolata topita. Eu le-am lasat asa m-am gandit ca pun feliile pe platou si sa se poata apuca cu mana fara sa te "murdaresti". Ma gandesc sa repet reteta la vreo zi onomastica , sub forma de rulada imbracata in frisca :).
PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com