contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Mirabell © By Laura S.

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aceasta reteta am preparat-o la Pasti-2010, dar am uitat de ea, pina acum cind am dat de FOTO si am zis sa nu pierd reteta , deoarece  a fost foarte “lecker”:)!
Pe platou se mai afla si acesta prajitura acesta: PRAJITURA TELEVIZOR-ORIGINAL si IMPLETITURA CU MARZIPAN SI NUCA - dar la acesta inca nu am reusit sa pun reteta....
INGREDIENTE- BLAT:
- 5 oua mari
- 150g zahar
- 120g faina
-1/2 pac. praf.copt
- 1 priza sare
- 1/2 fiola ESENTA MIGDALE
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 1 lc cacao patiserie
- 2ls lapte
MOD PREPARARE:
Cuptorul se incinge la 180°C.
Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.Albusul se bate spuma.In contiunare se adaoga 1 priza de sare si zaharul adaougat in ploaie.Totul se mixeaza bine pina cind albusul nu mai curge.
In contiunare se adaoga galbenusurile pe rind, esenta de migdale si in final , amestecind cu o lingura amestecul de faina+praf. copt.
Intr-o tava captusita cu hirtie de copt se toarne 2/3 din cantitatea de aluat.
In 1/3 din aluat se amesteca cacaoa si laptele si se pun intr-o püinga de nailon.Pungii i-se taie un coltisor si se traseaza deasupra aluatului din tava, dungi in diagonala, romburi sau patrate…fiecare ce doreste.
Dupa acesta faza, tava se introduce in cuptor pentru ca.20min.

TIPP:
Cind blatul prinde usor pe margini culoare si incepe sa se deprinda usor de pe margini, inseamna ca este copt.

Dupa ce se scoate din cuptor se aseaza cu hirtia direct pe un prosop de bucatarie umed.Dupa ca 5 min. peste blat se intinde urmatoarea crema cu martipan.
INGREDIENTE-CREMA:
- 500 ml lapte
- 1 pac.budinca de vanilie
- 50g zahar
- 1/2 fiola ESENTA MIGDALE
- 50g MARTIPAN
- 150g unt
MOD PREPARARE:
Intr-o ola potrivita cant. e lapte se pune praful de vanilie, zaharul.esenta de migdale si treptat laptele rece, mixind bine sa nu ramina cocoloase.Cin ingredientele sint amestecate bine impreuna se pune oala pe foc.
Martipanul se taie bucatele si amestecind mereu ci cit mai des, se adaoga martipanul in oala cu amestecul de lape.
Totul se lasa sa fiarba , amestecindin continuu pina ce budinca se ingroasa bine.,Se trage deoparte, se acopera cu o folie de nailon si se lasa la racit.
Cind budinca este complet rece, se pune untul intr-un recipient, se mixeaza bine si se adaoga lingura cu lingura din budibca, pina ce cele doua componente sint bine amestecate impreuna si se lasa ca 10 minute la recce.
3-4ls din crema se lasa deoparte pentru decor, iar cu restul se unge blatul de rulada, se ruleaza si dupa ce a stat cel putin 1 ora la frigider, se portiooneaza, si pe fiecare felie se dreseaza cite o rozeta din crema lasata deoparte.

Va urez spor la preparat si savoare deplina!
http://feeds2.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com