Rulada Diplomat
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Cand ai chef de ceva dulce, dar nu foarte dulce, racoros si cu fructe delicioase, eu instant ma gandesc la o Rulada Diplomat. Si fix asa am patit zilele trecute. Si cum prietenii de la Sun Food au grija ca poftele mele sa fie mereu satisfacute am scos si am facut vedetele acestui dulce savuros, doua conserve delicioase 100% sanatoase, o conserva de ananas rondele in sirop si o conserva de compot de piersici jumatati decojite. Mmm, ce minunatie! Papilele gustative au fost in extaz.
Ingrediente pentru reteta de Rulada Diplomat
pentru blatul de rulada
- 4 albusuri
- 2 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
pentru crema
- 2 galbenusuri
- 4-5 linguri zahar
- 1 plic gelatina
- 50 ml apa
- 200 ml lapte
- 200 gr smantana pentru frisca (frisca lichida)
Mod de preparare pentru reteta de Rulada Diplomat
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Intr-un bol mixati albusul cu zaharul pana ce devine spumos si dens, iar zaharul s-a topit. Deci, ca pentru o bezea. Daca aveti indemanare si mana buna puteti bate totul pe baie de aburi. Adaugati galbenusurile, unul cate unul si mixati cate putin dupa fiecare. Adaugati faina amestecata cu cacao. In tava de aragaz, cea neagra si patratoasa, puneti o foaie de copt si turnati compozitia. Nivelati si dati la cuptor pentru 10 minute.
Scoateti tava din cuptor si transferati blatul intr-un prosop umed. Rulati strans si lasati asa pana se raceste.
In timp ce blatul sta frumusel la rumenit in cuptor, e timpul sa pregatiti crema. In 50 ml de apa puneti gelatina la hidratat. Mixati galbenusurile cu zaharul pana ce devin spumoase si isi schimba culoarea. Int-o craticioara puneti laptele la infierbantat, dupa care il turnati in fir subtire, in timp ce mixati, in crema de galbenusuri. Puneti tot amestecul pe foc si amestecati usor in timp ce puneti gelatina. Lasati pe foc, fara sa fiarba, doar pana ce se topeste gelatina. Trageti de pe foc si lasati sa se raceasca. Bateti smanatana pentru frisca (sau frisca lichida) pana ce devine spumoasa. Amestecati smantana batuta in crema de lapte si galbenusuri racita si omogenizati. Lasati la rece macar jumatate de ora.
Desfaceti ruloul din prosopul umed si transferati-l cu grija pe o folie pentru alimente. Intindeti strat de crema uniform. Adaugati bucati de piersica si ananas. Eu am folosit ananas si piersica din compot, ambele conserve de la Sun Food. Rulati strans cu ajutorul foliei alimentare, strangeti capetele si lasati la rece peste noapte sau macar vreo 3 ore.
Taiati felii subtiri de rulada si bucurati-va de gustul desavarsit. Puteti sa ornati rulada Diplomat cu frisca si fructe sau cu ciocolata topita.
Acest articol Rulada Diplomat apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.