Rulada Din Piept De Gaina
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca exista o rulada mai fina la gust nu stiu, dar aceasta este un deliciu, aromata si fina de te lingi pe degete :)
Ingrediente:
un piept de pasare mare cu tot cu piele, gaina mea a fost de 2,5 kg
4 oua
1 ardei gras
200 gr. cascaval tare
boia , cury , piper , sare
Mod de preparare:
1 Se desface pieptul de gaina de pe os cu tot cu pielea ce vine de pe spate, se aranjeaza pe masa si se bate putin cat sa se moaie carnea.
2 Se presara cu sare si piper.
3 Se acopera cu un strat de clatite facute din cele 4 oua batute cu un pic de sare.
4 Se presara cu cascaval ras si se pune ardeiul taiat fasii pe marginea de la care incepem sa rulam carnea.
5 Se ruleaza, se inveleste intr-o bucata de pelicula ca pe o clatita si se leaga cu o ata rezistenta de jur imprejur.
6 Se pune rulada intr-un vas oval daca aveti e perfect si se acopera cu apa, se fierbe cu capac 2~2,30 ore, depinde de carne, daca e de casa fierbe mai mult, daca este de la magazin, mai putin.
7 Dupa ce a fiert se scoate rulada si se pune sub o greutate sa se scurga tot lichidul care e in surplus din ea pentru 6 ore, pana se raceste carnea bine, apoi se scoate din pelicula.
Pofta mare !
2 Se presara cu sare si piper.
3 Se acopera cu un strat de clatite facute din cele 4 oua batute cu un pic de sare.
4 Se presara cu cascaval ras si se pune ardeiul taiat fasii pe marginea de la care incepem sa rulam carnea.
5 Se ruleaza, se inveleste intr-o bucata de pelicula ca pe o clatita si se leaga cu o ata rezistenta de jur imprejur.
6 Se pune rulada intr-un vas oval daca aveti e perfect si se acopera cu apa, se fierbe cu capac 2~2,30 ore, depinde de carne, daca e de casa fierbe mai mult, daca este de la magazin, mai putin.
7 Dupa ce a fiert se scoate rulada si se pune sub o greutate sa se scurga tot lichidul care e in surplus din ea pentru 6 ore, pana se raceste carnea bine, apoi se scoate din pelicula.
Pofta mare !