contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Din Piept De Curcan Cu Legume In Crusta Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Azi am fost inspirati de pieptul de curcan din frigider care abia astepta sa fie transformat in rulouri imbracate in crusta dulce si crocanta! Iata ce a iesit:
 
Ingrediente necesare:
un piept de curcan
o ceapa
un fir de ceapa verde
2 ardei capia
2 morcovi
2 oua
2 foi de dafin
2 lingurite de mustar
o lingurita de miere
cimbru, seminte de susan
sare, piper, ulei
Mod de preparare:
Pieptul de curcan se taie ca pentru snitele (adica bucati mai mari ca suprafata, dar subtiri) si se bat cu ciocanul (nu foarte tare pentru ca nu este o carne dura). In acest timp, punem ouale la fiert. Asezonam bucatile de curcan cu sare si piper. 
Ceapa se taie pestisori, ceapa verde se toaca bucatele, morcovii se dau pe razatoarea mare, iar ardeii capia de toaca cubulete mici. Ouale fierte tari se taie in cubulete mai mari.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei si sotam legumele, adaugand la final sare si piper dupa gust.
Intindem fasiile de piept de curcan si presaram cimbru, apoi intindem pe fiecare cate o lingura din legumele sotate si deasupra cateva cubulete de ou fiert. Fasiile se ruleaza cat mai strans si se fixeaza cu cate o scobitoare.

Punem rulourile de curcan cu legume intr-o tava in care adaugam un pahar de apa (ca sa nu se usuce carnea), o lingura de ulei si doua foi de dafin.

Dam rulada de piept de curcan la cuptorul preincalzit timp de 30 de minute la foc mediu. Dupa 30 de minute scoatem tava din cuptor, amestecam doua lingurite de mustar cu o lingurita de miere si ungem rulada de curcan, dupa care presaram seminte de susan.
Tava se introduce din nou la cuptor timp de 15 minute la foc tare, pentru formarea crustei dulci.

Puteti servi rulada din piept de curcan cu salata verde sau cu diferite sosuri. Pofta buna!