Rulada De Toamna (pt Diabetici)
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Saptamana trecuta am avut chef de ceva dulce. Dar a trebuit sa prajituresc ca pentru diabetici si atunci... am ales ceva mai simplu, pregatit cu un magiun pe care il avem facut in casa de un an de zile deja.
Pentru blatul ruladei am facut un pandispan din 5 albusuri batute cu un pachetel de zahar vanilat si cu 2 linguri de indulcitor pulbere, dupa care am adaugat pe rand galbenusurile, apoi am pus 3 linguri de ulei, 3 linguri de lapte, o lingurita de praf de copt, 5 linguri de faina, pline.
Am pus aluatul intr-o tava pe hartie de copt si am lasat la foc potrivit cca 30 de minute. Deoarece nu are zahar, cu exceptia celui vanilat, aluatul nu se rumeneste, ci ramane de o culoare deschisa, asa ca trebuie incercat din timp ca sa nu cumva sa se usuce prea tare.
Dupa ce s-a racit in tava am stropit blatul cu un fel de sirop pentru tort facut tot cu indulcitor sintetic,
am uns blatul cu 350 g de magiun,
am rulat si pe masura ce rulam desprindeam hartia de copt, apoi am asezat rulada pe un platou. Am taiat-o in doua bucati de buturuga si un ciot, apoi am facut o crema de lamaie din 200g de unt frecat spuma cu o lingura de indulcitor sintetic la care am incorporat atat cat a permis crema zeama de lamaie lime.
Am ornat bucatile de rulada, am presarat putina pulbere de cacao pe deasupra, am ornat cu frunze de toamna si am dat la rece.
Mai tarziu am servit, desi abia asteptam sa gustam, si eu si diabeticii mei dragi :)
Ciotul l-am mancat eu, o buturuga taica'meu, si cealalta buturuga domnul D.
In mod surprinzator blatul a iesit dulce si bun, desi eu aveam impresia ca indulcitorii sintetici nu sunt niciodata de ajuns pentru papilele mele gustative :))
Asa ca, pana la urma mi-a parut rau ca nu am facut doua portii, dar nu e timpul pierdut.
Pofta buna! :)
Pentru blatul ruladei am facut un pandispan din 5 albusuri batute cu un pachetel de zahar vanilat si cu 2 linguri de indulcitor pulbere, dupa care am adaugat pe rand galbenusurile, apoi am pus 3 linguri de ulei, 3 linguri de lapte, o lingurita de praf de copt, 5 linguri de faina, pline.
Am pus aluatul intr-o tava pe hartie de copt si am lasat la foc potrivit cca 30 de minute. Deoarece nu are zahar, cu exceptia celui vanilat, aluatul nu se rumeneste, ci ramane de o culoare deschisa, asa ca trebuie incercat din timp ca sa nu cumva sa se usuce prea tare.
Dupa ce s-a racit in tava am stropit blatul cu un fel de sirop pentru tort facut tot cu indulcitor sintetic,
am uns blatul cu 350 g de magiun,
am rulat si pe masura ce rulam desprindeam hartia de copt, apoi am asezat rulada pe un platou. Am taiat-o in doua bucati de buturuga si un ciot, apoi am facut o crema de lamaie din 200g de unt frecat spuma cu o lingura de indulcitor sintetic la care am incorporat atat cat a permis crema zeama de lamaie lime.
Am ornat bucatile de rulada, am presarat putina pulbere de cacao pe deasupra, am ornat cu frunze de toamna si am dat la rece.
Mai tarziu am servit, desi abia asteptam sa gustam, si eu si diabeticii mei dragi :)
Ciotul l-am mancat eu, o buturuga taica'meu, si cealalta buturuga domnul D.
In mod surprinzator blatul a iesit dulce si bun, desi eu aveam impresia ca indulcitorii sintetici nu sunt niciodata de ajuns pentru papilele mele gustative :))
Asa ca, pana la urma mi-a parut rau ca nu am facut doua portii, dar nu e timpul pierdut.
Pofta buna! :)