Rulada De Spanac Cu Feta Si Porumb
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand vreti ceva deosebit, colorat si sanatos pe farfurie, sau pe un platou cu aperitive, puteti face aceasta minunata RULADA DE SPANAC.
Nu necesita multa munca si nici cunostinte prea mari in ale bucataritului.
Se face ca un blat de rulada dulce, dupa acelasi procedeu.
Insa, mai intai trebuie pregatit spanacul.
Cel mai simplu e sa lucrati cu spanac congelat, gata tocat. O punga de 450g e suficienta pentru o rulada.
Lasati spanacul sa se dezghete intr-o sita, pentru a elimina lichidul in exces.
Incalziti cuptorul la 180*.
Separati 5 oua. Bateti spuma albusurile cu o jumatate de lingurita de sare.
Adaugati galbenusurile si mai mixati pana abtineti o spuma frumoasa.
Acum e timpul pentru faina....adaugati 10 linguri de faina....apoi incorporati spanacul bine scurs.
Tapetati o tava dreptunghiulara ( 40/30 ) cu foaie de copt, insa lasati marginile mai lungi ( ca sa puteti rula foaia la final )
Intindeti uniform "aluatul" pe foaie. Coaceti 15-20 de minute . Verificati cu o scobitoare... daca e copt blatul , scobitoarea o sa iasa curata ;).
Cand scoate foaia de rulada din cuptor, o lasati sa se stampere 1 minut, apoi o rulati impreuna cu foaiea pe care s-a copt.
Rece, se umple cu mousse de branza feta .
Cum il/o obtineti....
mixati 300 g branza feta cu 200g smantana sau crema de branza natur pana se lichefiaza si se transforma intr-o crema fina. Sare nu mai puneti ...pentru ca e sarata feta. :)
Cu aceasta crema - mousse umpleti rulada, dupa ce aceasta s-a racit complet ( o puteti face de seara pe dimineata ).
Daca va place, puteti adauga boabe de porumb gata fiert, din conserva.
Infasurati rulada in folie transparenta si lasati-o minim 3 ore la frigider.
Apoi o puteti taia .
FITI BINECUVANTATI ! :)