Rulada De Spanac Cu Branza Si Somon Afumat
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Demult am pus ochii pe aceasta rulada!! Si vroiam sa o prepar neaparat cu somon afumat, iar Ocean Fish mi-a auzit dorinta si mi-a indeplinit-o. Multumesc din inima!!
Si cum suntem in preajma Sfintelor Sarbatori de Iarna, mi se pare foarte potrivita atat pentru Craciun, cat si pentru Revelion. Se poate face si cu sunca, daca doriti, oricum va fi delicios!!
Multumesc, Edith, pentru reteta!
Ingrediente:
300g somon afumat Ocean Fish,
600g spanac fiert si tocat,
2 oua,
250g cascaval Delaco,
400g crema de branza,
2 catei de usturoi (optional).
sare, piper,
icre germane roz Ocean Fish pentru decor.
Mod de preparare:
Eu am avut o punga de spanac congelat. Am lasat-o peste noapte in frigider, la decongelat, iar a doua zi de dimineata, am tras spanacul in tigaie cu putin ulei, alaturi de cateii de usturoi, taiati marunt.
Deasupra se presara cascavalul Delaco rassi dati la cuptorul preincalzit la 200°C, aproximativ 5-7 minute,pana se topeste cascavalul. Nu are voie sa se rumeneasca, atentie!!!
Se lasa la racit. Se pun fasiile de somon afumat de la Ocean Fish,
care au acoperit perfect toata suprafata
iar deasupra se intinde crema de branza-am cumparat doua cutii de 200g de la Kaufland-
Cu ajutorul hartiei de copt rulam usor si apasam putin. Rostogolim rulada pe folie transparenta si strangem bine de tot la capete..
O impachetam si in folie de aluminiu si dam la rece, pentru cateva ore sau o lasam peste noapte.
Taiem felii groase de un deget, aranjam cateva felii pe o farfurie si decoram cu icre germane roz de la Ocean Fish.
Un aperitiv festiv si gustos!
Sarbatori ca-n povesti va doresc!!!