contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada De Somon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O delicatesa cu somon.
Cui nu-i place somonul? Sunt fan, mai ales ca dupa sarbatori mi-am propus sa mananc mai mult peste.
Si cum imediat dupa revelion au inceput reducerile, am gasit somon de 300g la doar 10 lei si mai era valabil inca 5 zile...ce bafta pe mine :P
Reteta e din revista Libertatea Retete nr.11/2012.
Portii: 8-10
Preparare: 30'
Racire: 12h
Ingrediente:
12 felii de somon afumat(300g),
300g branza de vaci,
2-3 linguri de smantana,
200g sunca de Praga,
o legatura de marar,
icre roz,
6 felii de paine,
unt.
Mod de prepare:
Asta e somonul afumat de 300g

1. Pe o folie alimentara transparenta suficient de lunga si lata se asaza somonul astfel incat fiecare felie sa acopere putin din alta felie. Eu nu am facut decat sa transfer somonul pe folie, era perfect aranjat.

2.Branza se mixeaza cu smantana

 si se potriveste de sare. Se adauga si mararul. Apoi, se asaza peste somon.

 Branza se acopera cu felii de sunca.

3.Se ruleaza in folia alimentara, se strange bine la capete si se da la rece pana a doua zi. Stiu, un chiiiin....

 Se taie inainte de servire in felii de latimea unui deget.
Inainte de a praji painea, am taiat-o in triunghiuri, am uns-o cu unt si am dat-o la cuptor.

Se decoreaza cu marar si  icre de Manciuria cine are sau de somon, eu am avut icre roz cumparate tot de la reduceri cu 3.99 lei.

Pfuua, deja imi ploua in gura cand ma uit la poze....ce repede a trecut...

 Am servit o felie de rulada pe cate un triunghi de paine prajita...bestiala!
Si inca o felie mica-mica...