Rulada De Somon Fumé Cu Brinza Crema Danish Blue
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ca om slab ce ma aflu am si eu preferinta pentru ceva fineturi culinare.
Imi plac la nebunie crevetii - prin asociere cu racii (o poveste mai veche pe care deja v-am impartasit-o).
Imi place tare somonul fumé, asociat sau nu cu icrele de Manciuria - alta delicatesa pe placul meu.
Consum cu mare placere orice fel de brinza cu mucegai de cultura, in combinatie cu struguri dulci si nu numai.
Atunci cind imi ofer privilegiul unei tratatii "subtiri" - pe care nu toti membrii familiei o agreaza in aceeasi masura, recurg la o reteta simpla asa incit sa ma bucur de gustul natural, desavirsit, al produsului preferat.
Zilele trecute insa, la o inventariere a continutului frigiderului, privirea mi-a cazut in acelasi timp pe folia cu somon afumat feliat si pe cutia cu crema Danish Blue, iar in minte mi-a incoltit intrebarea: "oare cum s-ar potrivi?".
Asa a aparut ideea pregatirii unei rulade, in final rezultind un aperitiv absolut divin:
Nu e chiar o problema de olimpiada realizarea acestei rulade.
As spune chiar ca este o reteta foarte simpla.
Am avut nevoie de:
- o folie de somon fumé Ocean fish de 150 grame
- 1/2 cutie de brinza crema Danish Blue
- 1/3 cutie crema de brinza de capra
- 10 masline kalamata
- o lingura de smintina grasa
Ordinea de preparare a fost urmatoarea:
Am pregatit intii crema de brinza amestecind cele doua feluri de brinza si smintina in mixer.
Am intins pe masa de lucru o folie alimentara pe care am asezat feliile de somon avind grija sa suprapun putin marginile.
Se unge apoi somonul cu crema de brinza rezultata, intr-un strat nu foarte gros (maxim 3 - 4 mm).
Se scot simburii maslinelor practicind o taietura de jur-imprejur apoi rasucind in sens invers cele doua jumatati. Pulpa obtinuta se taie rondele pe care le distribuim pe toata suprafata pestelui.
Se intoarce usor o margine apoi, cu ajutorul foliei rasucim pina la capat obtinind un rulou. Infasuram strins ruloul in folie legind capetele apoi introducem la frigider pentru doua ore.
Poate fi un mic dejun sanatos sau poate fi o introducere eleganta a unui meniu sofisticat, potrivit unui eveniment deosebit.
Imi plac la nebunie crevetii - prin asociere cu racii (o poveste mai veche pe care deja v-am impartasit-o).
Imi place tare somonul fumé, asociat sau nu cu icrele de Manciuria - alta delicatesa pe placul meu.
Consum cu mare placere orice fel de brinza cu mucegai de cultura, in combinatie cu struguri dulci si nu numai.
Atunci cind imi ofer privilegiul unei tratatii "subtiri" - pe care nu toti membrii familiei o agreaza in aceeasi masura, recurg la o reteta simpla asa incit sa ma bucur de gustul natural, desavirsit, al produsului preferat.
Zilele trecute insa, la o inventariere a continutului frigiderului, privirea mi-a cazut in acelasi timp pe folia cu somon afumat feliat si pe cutia cu crema Danish Blue, iar in minte mi-a incoltit intrebarea: "oare cum s-ar potrivi?".
Asa a aparut ideea pregatirii unei rulade, in final rezultind un aperitiv absolut divin:
Nu e chiar o problema de olimpiada realizarea acestei rulade.
As spune chiar ca este o reteta foarte simpla.
Am avut nevoie de:
- o folie de somon fumé Ocean fish de 150 grame
- 1/2 cutie de brinza crema Danish Blue
- 1/3 cutie crema de brinza de capra
- 10 masline kalamata
- o lingura de smintina grasa
Ordinea de preparare a fost urmatoarea:
Am pregatit intii crema de brinza amestecind cele doua feluri de brinza si smintina in mixer.
Am intins pe masa de lucru o folie alimentara pe care am asezat feliile de somon avind grija sa suprapun putin marginile.
Se unge apoi somonul cu crema de brinza rezultata, intr-un strat nu foarte gros (maxim 3 - 4 mm).
Se scot simburii maslinelor practicind o taietura de jur-imprejur apoi rasucind in sens invers cele doua jumatati. Pulpa obtinuta se taie rondele pe care le distribuim pe toata suprafata pestelui.
Se intoarce usor o margine apoi, cu ajutorul foliei rasucim pina la capat obtinind un rulou. Infasuram strins ruloul in folie legind capetele apoi introducem la frigider pentru doua ore.
Poate fi un mic dejun sanatos sau poate fi o introducere eleganta a unui meniu sofisticat, potrivit unui eveniment deosebit.