Rulada De Sf Valentin
Sursa Rulada de Sf Valentin
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru rulada:
- 3 oua
- 120 g zahar
- 1 praf de sare
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 75 g faina
- 50 g amidon de grau(sau de cartofi, sau de porumb)
- 1/2 pliculet praf de copt
Pentru umplut si decor:
- 200-300 g Nutella
- 2 banane foarte coapte
- 300 ml frisca
- 2 linguri zahar
- ornamente inimioare
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 190 C. Tapetati cu hartie de copt o tava de rulada sau tava aragazului. Separati ouale. Bateti cele 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de apa clocotita, pe viteza mare a mixerului. Adaugati 80 g zahar, sare si esenta, continuand sa mixati pana obtineti o masa cremoasa.
2. Bateti albusurile cu restul de zahar, pana obtineti o spuma tare, apoi incorporati-le la galbenusuri. Adaugati faina, amidonul si praful de copt cernute, amestecand usor cu o spatula de silicon sau cu o lingura de lemn. Varsati compozitia in tava tapetata, nivelati si dati la cuptor pentru 12-15 minute.
3. Pe un prosop curat cerneti putin zahar pudra. Rasturnati rulada peste prosop si indepartati hartia de copt. Ungeti cat este calda cu nuttela pe toata suprafata. Puneti intr-un capat bananele decojite si rulati strans blatul. Invartiti apoi rulada in prosop si lasati-o sa se raceasca complet. Ornati cu frisca batuta cu zahar si inimioarele dulci.
comentarii