contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada De Sf Valentin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In ajun de Sf Valentin va propun acest desert rapid si delicios. Pe aceasta cale ii transmit si un maaare TE IUBESC dragului meu sot!

Pentru rulada:
- 3 oua
- 120 g zahar
- 1 praf de sare
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 75 g faina
- 50 g amidon de grau(sau de cartofi, sau de porumb)
- 1/2 pliculet praf de copt
Pentru umplut si decor:
- 200-300 g Nutella
- 2 banane foarte coapte
- 300 ml frisca
- 2 linguri zahar
- ornamente inimioare
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 190 C. Tapetati cu hartie de copt o tava de rulada sau tava aragazului. Separati ouale. Bateti cele 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de apa clocotita, pe viteza mare a mixerului. Adaugati 80 g zahar, sare si esenta, continuand sa mixati pana obtineti o masa cremoasa.
2. Bateti albusurile cu restul de zahar, pana obtineti o spuma tare, apoi incorporati-le la galbenusuri. Adaugati faina, amidonul si praful de copt cernute, amestecand usor cu o spatula de silicon sau cu o lingura de lemn. Varsati compozitia in tava tapetata, nivelati si dati la cuptor pentru 12-15 minute.
3. Pe un prosop curat cerneti putin zahar pudra. Rasturnati rulada peste prosop si indepartati hartia de copt. Ungeti cat este calda cu nuttela pe toata suprafata. Puneti intr-un capat bananele decojite si rulati strans blatul. Invartiti apoi rulada in prosop si lasati-o sa se raceasca complet. Ornati cu frisca batuta cu zahar si inimioarele dulci.

comentarii