Rulada De Pui Cu Sunca Si Cascaval
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
- 2 piepturi de pui
- 8 felii de sunca patrata
- 8 felii de cascaval patrat
- sare, piper, boia
-pentru sos
- 2-3 linguri faina
- 2 linguri unt sau ulei
- 1 cana lapte
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- 100 ml sos de rosii
-pentru garnitura
- cartofi taiati cubulete si prajiti in ulei abundent
- patrunjel tocat
Preparare
Pieptul de pui se taie felii si se sareaza si se pipereaza.
Se prepara 4 folii transparente unde se vor face patru rulade.
Pe fiecare folie se aseaza pieptul de pui , felie langa felie. Impartiti pieptul sa ajunga in mod egal pe fiecare folie transparenta.
Peste pieptul de pui se aseaza feliile de sunca , cate doua pe fiecare rulada . Nu trebuie sa acopere carnea pana in partea de jos pentru ca la rulat va iesi afara.
Peste sunca se pun feliile de cascaval , apoi se ruleaza si se formeaza patru rulade.Se pudreaza cu boia si se invelesc in foliile pe care au fost asezate si se leaga la capete ca si un salam. Este recomandat sa strangeti cat mai bine rulada.
Se pun ruladele in Varoma (sau o cratita sau aparat care poate gati pe abur) , se umple vasul cu 1,200 l apa ,si se programeaza temperatura varoma (adica penste 100 grade celsius) / viteza 2,5 / timp 30 min.