contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada De Pui Cu Sos De Cascaval Si Paste Inimioare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana




Vroiam neaparat sa fac pastele inimioare cumparate din Italia in excursia pe care am castigat-o in luna mai, de la Delimano.
Ma tot gandeam cu ce sos sa le pregatesc...am vrut sa fac iar sosul de marar de-aici. Dar...n-am mai avut marar in congelator, l-am consumat pe tot si de cele mai multe ori cand nu am, nu ma descurajez si nici nu fug in piata, pentru ca nu pot sa pierd atata timp, ci gasesc o alta solutie. Aveam o bucata de cascaval in frigider, hmm...Sos de cascaval, daaa! L-am facut pentru prima data si a fost nemaipomenit!!!
Rulada de pui practic am umplut-o cu niste legume ce le-am fiert pentru supa de pui si cum nu am pus decat doua bucati de carne in supa, cu celelalte am facut rulada. Ficatul de manzat era fript, asa ca...m-am gandit sa fac pasta legumele fierte si sa tai marunt ficatul si sa-l pun in umplutura.  A fost o alegere de moment, dar m-am bucurat ca Tudor a mancat astfel si ficat si legume si piept de pui ;-)))
Iar, la final, cand totul a fost gata, am asezat frumos rulada pe tava ovala de portelan, am acoperit-o cu sosul fantastic, apoi peste sos, am presarat pastele inimioare multicolore!
Ne-am bucurat ochii, inima si burtile! Aleluia!!! ;-)))
Ingrediente:
400g piept de pui,
1 dovlecel,
1 morcov,
1 cartof,
100g ficat de manzat,
sare si piper.
Pentru sosul de cascaval:
1 lingura de unt,
2 linguri de faina,
1 cana de lapte,
150g cascaval ras,
sare si piper.
Pentru garnitura:
paste colorate inimioare -Cuoricini

Mod de preparare:
Pieptul de pui il cumpar mereu la caserola gata taiat bucati pentru snitele, dar mie nu-mi plac snitelele, nu am facut niciodata. Eu fac mereu rulade de pui sau pur si simplu la gratar, dupa ce le tin peste noapte intr-un bait aromat. Pieptul de pui taiat fasii il cumpar mereu de la Auchan, de la Safir, Deliciosul de Vaslui!Ieftin si bun!
Deci, pe fiecare felie in parte am asezat-o intre doua folii alimentare, ca sa nu stropeasca, si le-am batut putin cu ciocanul. Apoi, le-am asezonat cu sare si piper.
Legumele fierte

le-am pasat, le-am asezonat cu sare si piper, am taiat bucati ficatul

si l-am amestecat cu pasta de legume.
Pe o folie de aluminiu am asezat frumos feliile din piept de pui, usor suprapuse, ca nu cumva sa se scurga umplutura in timpul coacerii, am asezat umplutura,

 am intins-o pana la margini si cu ajutorul foliei am rulat.
Am pus rulada gata infasurata intr-o tava de yena cu putina apa

 si am lasat-o la cuptor la foc mic vreo 20 de minute.
In timpul acesta am facut sosul.
In oala speciala pentru sosuri de la Delimano, pusa pe foc pana in momentul in care senzorul de caldura de pe maner s-a facut rosu, am pus untul, iar cand acesta s-a facut lichid, am pus si faina. Am amestecat rapid ca sa nu se prajeasca prea tare, am turnat laptele caldut

si iar am amestecat ca sa nu ramana cocoloase. Cand laptele s-a ingrosat, am pus cascavalul razuit
 
 pe razatoarea mare. Atat de frumos s-a topit si la fel de frumos se dezlipea de pe vasul de ceramica...

trebuie sa-l aveti, face toti banii, credeti-ma! Nu stiu ce se intampla cu sosul meu de cascaval daca il faceam intr-o oala veche de-a mea...dezastru, nici nu vreau sa ma gandesc.
Gata si sosul, asadar am trecut la fapte....aaasta, la paste ;-)))
Am pus o oala cu apa si sare  la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca, am pus pastele.
 Inimioarele colorate mi-au luat ochii...tare dragalase. Le-am fiert opt minute, dupa cum scria pe ambalaj, dar mereu iau una sa verific daca e facuta.A fost! Deci, repede sub jet de apa rece si un strop de ulei peste ele sa nu se lipeasca.Le-am acoperit ca sa nu se usuce, si m-am ocupat de rulada.
Am scos-o din folie, i-am taiat capetele si am asezat-o in tava de portelan. Am acoperit-o cu sosul de cascaval, apoi am turnat sos de jur-imprejurul ei. Am presarat oregano peste sos si pastele inimioare peste sos, de jur imprejurul ruladei.
Preafrumos!
 

Am mancat cu ochii transformati in inimioare, ne zbura inimioara din piept ca la desene animate, jur, a fost super! A fost a nu stiu cata oara cand am mancat cu o bucurie nemaipomenita in suflet si gropite in obrajori! Nu de pofta, nu de foame, pur si simplu de fericire! Parca as mai face un drum in Italia, doar ca sa cumpar paste inimioare multicolore.
Chiar fac minuni!!!!