contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada De Pui Cu Prune Uscate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Daca tot am intrat în hora, si s-a nimerit a fi tot ceva cu pui si prune, o sa anunt si aceasta reteta la Provocarea lunii August "Dulce Romanie 2011" , pe care, cum aminteam în postul de ieri, o gazduieste Gaby_D.
Ador ruladele! Fie o rulada aperitiv ca o rulada de omleta, cu pasta de somon, cu spanac si prosciutto sau crema de masline, rulada de carne, sau o rulada dulce. Ador tot ce este rulat! :D



Ingrediente:

  • 600 g piept de pui, feliat
  • 100 g costita, feliata subtire
  • 16-18 prune uscate
  • 2 rosii mari, taiate în jumatate
  • 1 ceapa, taiata bucati
  • 2-3 catei de usturoi cu coaja
  • 2 frunze de dafin
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 pahar de vin alb sau rosé
  • piper tricolor din rîsnita
  • sare de mare


Se aplatizeaza carnea. Feliile obtinute se aseaza una lînga cealalta pe folie,
avînd grija ca marginile sa fie usor petrecute una peste cealalta.
Deasupra se aseaza un strat de costita feliata foarte subtire,
iar pe una din margini se aliniaza prunele uscate.


Se ruleaza din partea pe care ati asezat siragul de prune.

Daca e nevoie, se leaga cu ata de bucatarie. La mine a fost.
Altadata, nu leg ruladele. Depinde cum sînt bucatile de piept.
Se pune rulada într-un vas cu putin ulei de masline, se condimenteaza
cu sare si piper tricolor, iar pe lînga, se aseaza legumele si frunzele de dafin.
Se toarna vinul, si se da forma în cuptor la 200 °C timp de 40-45 minute.

Din rosii, ceapa, usturoi si zeama lasata în forma, am facut un sosulet.
Am decojit usturoiul, am îndepartat pielita rosiilor,
si am mixat totul cu mixerul vertical.

Am servit felii de rulada alaturi de cartofi piure si sos. Delicios!

Pofta buna!

Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com