Rulada De Pui Cu Ardei Copt Si Cascaval
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Din categoria, simplu, rapid si delicios, aceasta rulada de pui cu ardei copt este o minunatie. Nu pot sa spun decat ca regret ca am avut doar un pui taiat…
INGREDIENTE:
1 piept mare de pui (curcan)
120 g cascaval ras
1 ardei kapia copt
1 ciuperca champignon de marime medie
1 lingurita rasa mustar simplu
sare
piper
boia dulce
cimbru
50 g vin alb
3 linguri ulei de masline
PREPARARE:
Pieptul de pui(curcan) il taiem astfel incat sa obtinem o bucata intinsa si subtire. Batem cu ciocanul de carne pentru a fragezi, apoi ungem bucata de carne cu mustar si o condimentam cu sare si piper.
Acoperim cu o parte din cascavalul ras, apoi punem ardeiul copt curatat de pielite, cotor si seminte, taiat pe jumatate.
Vom acoperi cu restul de cascaval ras. In marginea din care incepem sa strangem rulada punem feliile de ciuperca calite in prealabil.
Rulam carnea si o prindem in agrafe speciale sau in scobitori, sau chiar cu sfoara.
Imbracam rulada in folie de staniol si o dam la cuptor pentru 20 de minute la 200°C. Dupa acest interval scoatem folia, turnam vinul peste carne, apoi uleiul de masline, presaram sare, piper, cimbru si boia.
Dam rulada inapoi in cuptor pana se rumeneste. O servim calda cu garnitura de cartofi sau orez, dar merge si rece, pe post de aperitiv.
Pofta buna!