Rulada De Praz
articol scris de Andie blog reteteveggie.com
Daca esti vegetarian si ti-a murit inspiratia in papusoi atunci cand te gandesti la felul principal pe care il vei asterne pe masa de Craciun, aici e de tine: ia rulada cu praz, neamule. Blatul e atat de bun incat ma gandesc sa-l fac de unul singur, sub forma de chec, si sa ma ascund in dulap sa-l infulec singura.
2 prazi (exista pluralul asta??), curatati si taiati rondele
50 g unt
100 g parmezan ras
2 linguri pesmet
2 linguri rase de faina
250 ml lapte
2 oua
1 lingurita mustar
sare, piper, nucsoara macinata
Ingrediente pentru umplutura
300 g branzica dulce de vaci
1 ceapa mica rosie
1 mana de marar sau busuioc maruntit
2 maini de nuci maruntite
2 linguri de smantana (optional)
1 ardei kapia
1. Ungem o tava de 20×30 cm cu unt sau ulei, o tapetam cu foaie de copt peste care presaram pesmetul si 2 linguri de parmezan ras. Preincalzim cuptorul, gas 4-5. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Intr-o tigaie mare topim untul si calim prazul vreo 5 min, pana se inmoaie. Adaugam faina, apoi laptele, apoi mustarul, sarea, piperul si nucsoara, si mai lasam cateva minute. Dam de pe foc, inglobam galbenusurile si parmezanul si lasam la racit.
3. Separat, batem albusurile tare cu un praf de sare. Le inglobam apoi in compozitie usurel, amestecand de jos in sus. Intindem compozitia in tava, nivelam cu o spatula, si dam la foc 15-20 min, pana cand se incheaga.
4. Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele intr-un procesor, sau le mixam noi bine cu lingura intr-un castronel. Pe un gril incingem ardelul kapia pana se inmoaie bine, apoi il taiem feliute subtiri. Cand e gata blatul il lasam sa se raceasca usor, apoi intindem umplutura in strat egal peste el, apoi feliutele de ardel kapia si rulam.
Voila de iata. Fu gata si fu tare.
Love and leeks,
Andie