contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ruladă De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC03423
Marturisesc ca nu am niciun merit in ceea ce priveste aceasta rulada, poate doar ca am pus cate un deget pe sfoara, la facut nod, ori ca am tras asa, cate un cadru. Rulada e facuta de al meu sot, in totalitate, si a stat la loc de cinste pe masa de Revelion.
Iata cum a procedat: a taiat o bucata de pulpa de porc (sa fi fost un kilogram de carne), pe din doua, fara a desparti complet bucatile, si a batut-o cu ciocanul de snitele. Pe foaia de carne (presarata cu sare, piper si niscai condimente, gen busuioc, cimbru uscat) obtinuta a asezat fasii de jambon si muschiulet, in prealabil usor calite, niste fasii de branza, niste felii de portocala si cateva fire de carnati semiafumati (si ei trasi un pic in ulei). Ceva de genul:
DSC03321
A rulat foaia de carne cu grija si a legat-o cu sfoara. Presarata cu sare, piper verde boabe, si iar ceva ierburi uscate, a asezat-o in tava unde turnase putin ulei. A aruncat peste carne si cativa catei de usturoi.
DSC03324
Mai intai a lasat tava in cuptor la foc iute, cat sa se rumeneasca un pic carnea, apoi a turnat niste vin peste ea si a lasat friptura in cuptor inca vreo doua ore, la foc potrivit. Din cand in cand a stropit rulada cu sosul format. A mai si intors-o, pentru a se rumeni uniform.
Noi am mancat rulada fara niciun fel de garnitura, doar cu muraturi.
DSC03424