Rulada De Porc
Sursa Rulada de porc
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Rulada de porc este o friptura cu o prezentare aparte care poate face fata cu succes atat musafirilor pretentiosi dar si unei mese festive cum ar fi cea de Craciun sau de Anul Nou.
Din multimea variantelor de rulada de porc am ales sa va prezint azi una care pe mine m-a incantat foarte tare, datorita aromelor puternice date de multimea de condimente pe care am folosit-o.
Rulada de porc, foarte simplu de realizat este de mare efect, dupa cum v-am spus...
Ingrediente:
-1500 g carne de porc,
-3 catei de usturoi,
-o lingurita cimbru uscat,
-o lingura boia de ardei dulce,
-un ardei rosu iute (optional),
-o lingurita de piper boabe,
-o lingurita sare,
-o lingurita salvie uscata,
-o lingurita coriandru boabe,
-o lingurita ienibahar boabe,
-o lingurita seminte de chimen,
-2 foi de dafin,
-un praf de rozmarin uscat,
-o lingura de mustar picant,
-doua bucati carnat (optional),
-zeama de la o lamaie mica,
Preparare:
Pentru aceasta rulada puteti folosi pulpa, cotlet sau piept de porc.
Se spala carnea si se taie asa incat sa obtinem o bucata cat mai mare si mai intinsa.
Ingredientele uscate se macina grosier intr-o rasnita dupa care se amesteca cu celelalte, amestecandu-se bine. Daca vreti ca rulada sa fie si mai picanta puteti adauga ardei rosu iute.
Se unge carnea cu aceasta compozitie si se ruleaza (puteti prinde si un carnacior in interiorul ei).
Se prinde rulada cu scobitori sau se leaga cu sfoara si se unge si la exterior cu amestecul de condimente.
Se impacheteaza in hartie de copt si se aseaza intr-un vas dupa care se da la cuptor, la foc mic 2-3 ore.
Am mai facut aceasta rulada in diverse variante insa acest amestec de ienibahar, coriandru si chimen va conferi o aroma deosebita, puternic parfumata iar exteriorul va forma o crusta crocanta de condimente.