contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada De Porc Si Ciuperci La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ieri cand faceam cateva snitele din pulpa de porc m-am gandit sa opresc 2 bucati de carne pentru un graterel…,dar astazi am schimbat brusc gratarelul cu 2 bucati de rulada…Vom vedea impreuna ce o sa iasa si daca preparatul final va fi gustos si aratos...
Ingrediente:
cca 400 g pulpa de porc (am folosit 2 buc un pic mai groase feliate)
Puteti folosi bucati mai mari de carne pentru o rulada mare sau bucati mai micute pentru mini rulade...
o lingurita mustar
6 felii de sunca de pui.Puteti folosi sunca de Praga,sunca presata sau orice aveti in frigider
6 feliute de cascaval
2 castraveciori murati
2 buc. cabanos sau carnaciori oltenesti cca 100 g
un pahar vin alb (100ml)
sare,piper,cimbru,nucsoara
4-5 catei de usturoi
ulei de masline pentru uns tava
Pentru garnitura am folosit 6 ciuperci proaspete

Mod de preparare:
Carnaciorii daca vi se par prea grosi ii puteti taia in jumatate pe lungime,usturoiul se piseaza,castraveciorii murati se taie felii subtiri pe lungime.
Ciupercile se curata,se spala,se sterg bine,se stropesc cu zeama de lamaie si se umplu cu piciorusele tocate marunt.Se sareaza ,se condimenteaza dupa gust , se aseaza in aceeasi tava cu carnita si se introduce la cuptor.
Bucatile de carne se impacheteaza intr-o folie pentru impachetat alimente si se bat putin.
Fiecare bucata se unge cu mustar,se sareaza si condimenteaza dupa gust. Pe fiecare in parte se aseaza cate 3 felii de sunca,3 felii de cascaval,la mijloc cabanos,iar de jur imprejur felii de castraveciori.

Se ruleaza cu grija,se prind cu scobitori si se aseaza intr-o tava de yena unsa foarte bine cu ulei alaturi de ciuperci . Se toarna deasupra un amestec format din usturoiul pisat , vin si condimente dupa gust si se introduce tava la cuptor.
Se stropesc din cand in cand cu sosul din tava si se lasa pana se rumenesc frumos…

Pofta buna!!!

Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com