Rulada De Porc Cu Legume La Cuptor
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Rulada din carne are multe variante, toate rezultate din umpluturile folosite. Va prezint o varianta de Rulada din carne de porc, servita alaturi de o Salata asortata, care a fost felul principal din aceasta duminica, la mine in familie.
Mod de pregatire:
Carnea de porc se curata de pielita, se spala si se cresteaza pe lung astfel incat sa se intinda pe o suprafata cat mai mare pentru a putea fi rulata. Ori o bucata mare sau doua mai mici. Se bat bine cu ciocanul de pane, punand o folie de plastic deasupra, ca sa nu stricam fibra. Carnea se aseaza pe o folie de aluminiu si se unge carnea cu mustar. Apoi se adauga frunze de spanac. Eu nu am avut si am pus frunze de salata verde. Peste salata se adauga carnea tocatasi amestecata deja cu ceapa tocata, sare si piper.
Taiem in fasii lungi, morcovul, castravetele murat si ardeiul rosu. Le asezam peste carne altrnandu-le. Acoperim cu cat mai mult patrunjel tocat si rulam cat mai strans, cu ajutorul foliei. Asa imbracata in folie o dam la cuptor pentru 30-40 de minute. Apoi rupem folia si lasam inca 15-20 de minute sa prinda culoare. Tot in tava cu rulada se pun la cuptor cartofi, morcovi, ciuperci... si ce mai doriti. Cand este gata se acopera, dar nu complect si se lasa sa se odihnesca cca 10 minute sa se intrepatrunda aromele. Apoi se taie in bucati, cu o latura dreapta si cealalta pe oblic. Se aranjeaza pe platou alaturi de cartofi, morcovi si ciuperci.
Pofta buna!