contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada De Porc Cu Alune Si Fistic

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

MADE BY LIANA


O "specialitate exotica" dupa o reteta din revista Libertatea Retete nr.11/2010.
Ingrediente:
2 kg pulpa de porc,
200g cascaval ras,
200g kaizer,
6 catei de usturoi,
2 linguri de smantana,
4 oua,
4 felii de paine uscata inmuiata in apa,
sare,
ardei gras rosu/verde,
4 linguri de ulei,
piper,
50g alune,
50g fistic,
200 ml bere,
1 lingura de miere,
ardei rosu si castraveti murati pentru decor.
Mod de preparare;
1. Carnea se curata, se spala si se transeaza pe lung, astfel incat sa se poata rula. Se bate uniform ca pentru snitel.
2. Din cascavalul ras, usturoi, smantana, painea inmuiata, oua, sare si piper dupa gust,

se prepara umplutura. Se amesteca bine toate ingredientele, pana se obtine o pasta omogena. Daca este prea moale, se mai poate adauga o lingura de pesmet. Eu n-am mai adaugat...
3. Se intinde umplutura uniform peste foaia de carne. Pe mijlocul foii, pe lung, se asaza bastonase de kaizer si ardei rosu/verde.

Se ruleaza si se leaga din loc in loc, daca e cazul. Eu am pus-o in folie de aluminiu...de fapt, mi-au iesit doua rulade.

In tava mai apare si alte doua bucati infoliate, e tot friptura de porc invelita in bacon, ca aici.
4. Intr-o tigaie se pun la incins 2 linguri de ulei. Se pune rulada in tigaie, cate un minut pe fiecare parte, la foc iute, ca sa se rumeneasca. Eu am sarit peste operatiunea asta...Am lasat o ora la cuptor, pe urma am dat folia jos si am
tavalit rulada prin alune si fistic pisate.

Am adaugat mierea in bere,

am amestecat bine si am turnat in tava cu rulada.
Am mai lasat jumatate de ora si am stropit din cand in cand cu sosul din tava.
Se orneaza cu felii de castraveti verzi/murati cu ardei rosu/sfecla sau ridichi.


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com