Rulada De Paste
Sursa Rulada de Paste
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Hristos a Inviat!
O rulada minunata pe care am pus ochii indata ce-am deschis Caietul cu retete nr.26 de la Dr.Oetker.
Am preparat-o inainte de Paste, inainte de a mi se strica aparatul de fotografiat.
Multe alte colege din blogosfera au facut-o si mi-am zis ca trebuie sa o incerc si eu, pentru ca e de efect si e foarte gustoasa.
Am mai schimbat eu pe ici pe colo, dar esenta a ramas ;-)
Incercati-o si voi!!
Pentru aluat:
1 legatura de patrunjel proaspat,
4 albusuri,
1 varf de cutit sare,
4 galbenusuri,
100g crema de branza cu smantana,
1 varf de cutit piper negru,
80g faina,
1 lta rasa de praf de copt cu sofran Dr.Oetker,
20g amidon din porumb Gustin Dr.Oetker.
Pentru umplutura:
70g branza de oaie
200g crema de branza cu smantana,
250g branza proaspata de vaci,
1 varf de lingurita cu mustar,
1 lga verdeata tocata(patrunjel, telina, busuioc, cimbru),
1 varf cutit sare,
1 varf de cutit cu piper negru,
8 felii de sunca cruda afumata.
Mod de preparare:
Pentru aluat: Se bat spuma albusurile cu sarea, folosind mixerul electric la treapta medie de viteza. Galbenusurile se amesteca cu crema de branza cu smantana-sau folositi doar smantana, ca-n reteta- si piperul.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si amidonul.
Compozitia se incorporeaza in albusul spuma, apoi totul se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Se presara deasupra cateva frunze de patrunjel,
apoi se coace 10 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade in cuptorul electric, la 180 de grade in cuptorul cu aer cald si la treapta 4 in cuptorul pe gaz.
Aluatul copt se aseaza cu susul in jos pe o bucata curata de hartie, se desprinde hartia de copt de pe spate si se infasoara intr-un prosop umed sau o coala de silicon, stropita cu apa, cum am eu ;-) Eu am facut greseala si am lasat aluatul sa se raceasca in tava si mi s-a cam crapat...
Pentru prepararea umpluturii: se amesteca crema de branza cu smantana cu branza de oaie-sau puteti folosi 70g branza albastra, ca-n reteta, dar mie nu-mi place, - si cu branza proaspata de vaci, mustarul, verdeata. Se condimenteaza cu sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Se intinde amestecul de branza in asa fel incat grosimea compozitiei sa fie mai mica spre margini.
Se intind apoi feliile de sunca
si se ruleaza longitudinal. Se lasa in repaus aproximativ 1 ora, in frigider.
Inainte de servire, rulada se taie felii.
Din doua felii de sunca cruda afumata am facut doi trandafirasi ;-)