contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada De Miel Cu Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Zilele trecute am vazut, in galantarele unui supermarket, miel transat, proaspat, la caserola. Pofta ce ne-a cuprins nu parea dispusa sa ne mai dea ragaz pana la Paste, asa ca am cumparat o pulpa, pe care am dezosat-o (asa cum am aratat deja in reteta Friptura de miel cu iaurt si lamaie) astfel incat sa ramana o singura bucata de carne, intreaga, si am transformat-o astfel:

Ingrediente:
1 pulpa de miel
aproximativ 200 de grame de spanac congelat, sau 400 de grame proaspat
30 de grame de unt
3 linguri cu varf de parmezan ras
3 linguri de ulei de masline
150 de ml. vin alb, sec
1 rosie curata de pielita
sare, piper
3 catei de usturoi
Preparare:
Pulpa de miel dezosata se curata de grasime si de pielite, se fasoneaza cu astfel incat sa se obtina o forma dreptunghiulara de grosime cat mai uniforma, se sareaza si pipereaza, se presara cu 2 catei de usturoi tocati, se pune intr-un vas acoperit (sau o punga de plastic), se stropeste cu o lingura de ulei de masline si se lasa peste noapte la frigider:

Spanacul se caleste in unt (eu am folosit aproximativ 200 de grame de spanac congelat):

Dupa ce lichidul lasat de spanac scade, se trage vasul de foc, se adauga parmezanul ras, piper si un catel de usturoi tocat (nu e nevoie de sare, parmezanul e destul de sarat):

Carnea se aseaza pe o suprafata plana:

Se aseaza umplutura de spanac peste pulpa de miel dezosata:

Se ruleaza si se prinde in cateva scobitori:

Apoi se leaga cu sfoara de bucatarie, incercand sa se dea ruladei o grosime uniforma:

Se incing 2 linguri de ulei de masline extravirgin intr-o tigaie mare si se rumeneste rapid rulada, intorcand-o pe toate partile:

Se aseaza rulada rumenita intr-un vas termorezistent, se adauga rosia fara pielita, taiata felii si vinul alb:

Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 200 de grade Celsius. Vasul termorezistent cu rulada de miel se acopera cu folie de aluminiu, apoi se introduce in cuptor:

Se coace acoperit timp de 30 de minute, apoi se indeparteaza folia:

Se mai tine rulada la cuptor pana se rumeneste, intorcandu-se de cateva ori. Iata rulada de miel gata:

Rulada se scoate din tava si se pastreaza la cald, acoperita. Dupa aproximativ 10 minute se scot sfoara si scobitorile si se acopera rulada din nou. Intre timp, sosul din vasul in care s-a copt se paseaza, se potriveste gustul de sare si piper si se transfera intr-o sosiera, pentru a se servi alaturi de rulada de miel.
Rulada se taie oblic in felii de aproximativ 1 centimetru grosime, care se servesc alaturi de sos si garnitura preferata:

Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu

Articol recomandat de cuinabanateana.blogspot.com