Rulada De Ciocolata
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
Pentru blat:
4 oua – separate
110 g zahar brun
110 g ciocolata neagra – topita la baine-marie
1 lingura ness – dizolvata in 2 linguri apa fierbinte
Pentru crema:
250 ml frisca lichida
140 g ciocolata alba
1 plic intaritor frisca
2 linguri cognac – optional
PREPARARE:
Pentru inceput preancalzim cuptorul la 180°C si tapetam tava (cu dimenisunile 22*32cm) in care coacem blatul, cu hartie de copt. Batem galbenusurile si zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam pe rand nessul dizolvat in apa fierbinte si racit, apoi ciocolata topita la baine-marie.
Mixam albusurile pana devin o spuma foarte tare. Le incorporam in compozitia de ciocolata amestecand usor, pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul in tava si il coacem timp de 15-20 minute. Cand este gata il scoatem pe un prosop umed, avand grija sa impaturim blatul pe toate partile cu acesta. Il lasam asa timp de 8 ore (cel mai bine peste noapte).
Cat timp se coace aluatul, pregatim crema: incalzim frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere. O amestecam cu ciocolata topita la baine-marie si cognac, apoi o punem la racit(tot pentru 8 ore). Pentru ca nu am avut rabdare, nici 8 ore la dispozitie, am pus crema dupa ce s-a racit la congelator timp de 30 minute, am mixat-o apoi cu un plic de intaritor pentru frisca si am lasat-o la rece timp de 5 ore. Consistenta a fost absolut perfecta!
Intindem crema peste blat, rulam usor cu ajutorul prosopului si rulada de ciocolata este gata!
O tapetam cu zahar pudra sau cacao si servim.
Sa aveti pofta!
Aceasta reteta am facut-o special pentru provocarea lunii martie, de pe blogul Cristinei.