Rulada De Ciocolata
Sursa Rulada de ciocolata

articol scris de roxana blog lectiidegastronomie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este un desert deosebit, foarte gustos, cu care iti poti rasfata oaspetii la orice zi de sarbatoare, cand ai invitati. Eu l-am facut doar pentru familie si trebuie sa spun ca s-a epuizat in 24 de ore.
Ingrediente
Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
un praf sare
Pentru crema:
3 oua
150 g zahar
100 g ciocolata amaruie (dar poti folosi de care vrei tu)
200 g unt
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie (poti folosi de care vrei tu, eu am o preferinta pentru ciocolata amaruie)
50 g unt
Am separat galbenusurile de albusuri. Pe acestea din urma le-am batut spuma, la robot impreuna cu praful de sare. Am adaugat zaharul in ploaie si am mixat in continuare.
Am scos blatul rumenit frumos, din cuptor si l-am pus pe prosopul gata pregatit.
Am mai lasat putin pe foc, pana s-a topit ciocolata, apoi am dat deoparte si am asteptat sa se raceasca crema obtinuta, dupa care am amestecat-o cu untul lasat la temperatura camerei.