Rulada De Carne Tocata Cu Oua Si Verdeturi
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Va spun ca nu e mare filozofie sa o preparati, dar in acelasi timp va anunt ca este super-super buna! Nu am avut rabdare sa se raceasca, aproape ca m-am ars vrand sa gust ce a iesit si sunt tare multumita de rezultat. In concluzie incercati, testati si spuneti daca am sau nu drepatate!
INGREDIENTE:
250g carne de curcan tocata
250g carne de porc tocata
2 oua
cateva fire de patrunjel verde
1/2 ceapa mare tocata marunt
4-5 linguri pesmet
sare
piper
Pentru umplutura:
1/2 ceapa mare tocata marunt
5-6 ciuperci medii
2 oua fierte de consistenta tare
1 catel de usturoi
1/2 legatura patrunjel verde
2-3 linguri ulei
PREPARARE:
Calim toata ceapa tocata marunt in ulei de masline, apoi o scoatem din tigaie si o impartim in doua parti egale: una pentru carne, una pentru umplutura. In uleiul in care am calit ceapa calim usturoiul taiat pe jumatae pana devine auriu, apoi il scoatem din ulei si punem sa se prajeasca ciupercile spalate, curatate si tocate cuburi mai mari. Decojim ouale fierte de consistenta tare si le taiem cuburi. Amestecam ciupercile cu ceapa tocata si verdeata tocata marunt. Condimentam cu sare si piper si amestecam putin.
Amestecam carnea tocata cu ceapa calita, putina verdeata si 2 oua. Condimentam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza.
Intindem carnea pe o folie de aluminiu. Peste acesta punem umplutura.
Rulam cu ajutorul foliei, apoi o desprindem usor si tapetam carnea cu pesmet.
Mutam rulada in hartie de copt, si o coacem primele 30 de minute acoperita la 200°C, apoi descoperim rulada si o lasam la cuptor sa se rumeneasca (cam 25 minute).
Putem sa o mancam calda, insotita de o garnitura sau o salata de sezon, dar este foarte buna si rece.
Nu-mi ramane decat sa va invit sa o preparati, asa ca va doresc pofta buna!