Rulada De Carne Cu Carnati
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Mai de regim asa, pana si cartofii i-0am facut la cuptor.
Dar mai intai … de ziua Elenei, ce am comis. Elena, tiza mea, a implinit o varsta oarecare si a venit in vizita pe la mine sa bem o bere. I-am pregatit un tort raw vegan :D
Casi a intampinat-o cu moaca specifica: da mie ce imi dai, dai si mie, mie ce imi dai, da si mie.
Ne-am cinstit cu niste carnati de oaie si vita, voiam sa fac niste costite dar nu am avut chef.
Am avut si tort (de data asta nu e la misto, ceva de belea, cu bezea, cafea, caramel, frisca, o sa puna ea reteta la ea pe blog, demential).
Iar de final la pachet i-am facut cadou alt tort, carne de vita si carnati, coasta ramane pe alta data.
Sa ne traim si la mai multe :D
Revenim la rulada noastra, cum spuneam, carne de vita macra, nici carnatii nu au fost grasi (lasa ceva apa, carnea era foarte proaspata, data viitoare pun oul deasupra mai spre final), iar ce am pus in ea, pai urmatoarele: ceapa, usturoi, ou, mustar, maioneza, liutenita (asta e optional, fireste), sare, piper, sos Worcestershire.
Carnatii proaspeti de oaie si vita i-am pus la mijlocul compozitiei.
Pe deasupra am pus ou batut cu smantana, cum spuneam, carnea fiind incacceptabil de proaspata a lasat zeama asa ca data viitoare pun oul la final.
Oricum am scurs zeama si am facut un sos din ea, de am pus pe cartofi, rulada, ca lumea.
Merge si calda si rece fara probleme.
Carnatii de la bulgar sunt excelenti doar prajiti asa, fara nimic, cu mustar, au dat gust misto si ruladei si sosului pus peste cartofi (reductie cu sos de stridie si zeama de la carne).
Si gata.
rororo