Rulada De Cacao Cu Jeleu De Banane
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se prepara rapid si este apetisanta !
Ingrediente pentru o rulada coapta intr-o tava de 40/28 cm :
4 oua
4 linguri cu zahar
3 linguri cu faina
2 linguri cu cacao
1 plic zahar vanilat
1/2 plic praf de copt
1/4 lingurita cu sare
Jeleul de banane :
2 banane bine coapte
1 pliculet gelatina
2 lingurite zahar farin vanilat
Mod de preparare rulada cacao :
Ouale intregi le batem la viteza mare cu zaharul,vanilia si stropul de sare pentru 10 minute .
Faina,cacaua si praful de copt le cernem . Dam mixerul pe viteza mica si presaram amestecul cernut .
Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor preincalzit pentru 15 minute la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca.
Scoatem rulada ,desfacem hartia de copt si o rulam cu ajutorul unui prosop umed.
O lasam sa se raceasca si ne apucam de jeleu.
Jeleul de banane :
Pasam bananele stropite cu putina zeama de lamaie.
Hidratam gelatina ,intr-un castron termorezistent,conform instructiunilor de pe plic si apoi o punem pe baie de aburi pana se dizolva.Nu lasam sa fiarba !!!
Turnam gelatina dizolvata peste bananele pasate,amestecam .
Desfasuram rulada si intindem jeleul de banane.Rulam din nou si dam la rece pentru o ora.
Feliem si servim .
Ce poate fi mai bun?
Pofta buna !