contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada De Branza Cu Oua

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ideea pentru aceasta rulada a pornit de la o reteta pe care am vazut-o pe ardei-iute.ro, pe care am modificat-o prin mai multe locuri. Este o varianta buna pentru a folosi ouale ramase de la Paste, dar poate fi preparata oricand, deoarece este o alternativa tare simpatica la un mic dejun simplu, format tot din oua si branza.
Noi am folosit pentru culoare o conserva de morcov cu mazare, de care ne tot loveam prin camara, dar puteti folosi si frunzulite de chives sau ceapa verde, capere, bucatele de sunca sau ce mai aveti la indemana.

Pentru vreo 4 - 5 portii de rulada, avem nevoie de:
  • 200 g branza dulce degresata
  • 150 g branza de burduf
  • 150 g telemea
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 3 - 4 oua fierte
  • o conserva mica de morcov si mazare
  • 1 legatura marar
Dam pe razatoarea mica branza telemea sau o sfarmam bine cu furculita. Cele 3 feluri de branza impreuna cu untul le amestecam bine, pana obtinem o pasta omogena. Adaugam mararul tocat marunt si il incorporam in amestec.
Legumele din conserva le lasam la scurs, apoi le amestecam cu grija in pasta de branza. Asezam pe masa de lucru o folie de plastic sau de aluminiu. Intindem un strat destul de gros de branza, peste care asezam ouale. Ajutandu-ne de folie, impachetam rulada si o strangem bine la capete. Dam la frigider cateva ore, sau de pe o zi pe alta, dupa care putem s-o feliem.
Rulada are aproximativ 210 calorii la 100 de grame si merge de minune langa o salata de verdeturi.

 

 

 

 



Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com