Rulada De Biscuite Si Nuca De Cocos
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din meniul pentru ziua mea, nu a lipsit aceasta rulada extrem de rapida, destul de ieftina si foarte spornica! Sa nu mai spun ca-i si foarte buna!!! I-am facut proba mai intai de Paste, si a fost foarte bine cotata, asa ca... am trecut-o pe lista!
Ingrediente:
3 foi napolitana
Crema biscuiti:
250 g zahar
400 g biscuiti simpli
500 ml apa
Crema cocos:
250 g zahar
5 linguri apa
200 g unt (sau
margarina)
100 g nuca de cocos
300 g lapte praf
Biscuitii i-am pisat
marunt, punandu-i intr-o punga si trecand cu sucitorul deasupra (merge si in
robot).
Intr-o craticioara de inox am pus la ars 250 g zahar, fara a lasa sa se
innegreasca. Am stins cu 500 ml apa si am lasat pe foc pana s-a facut sirop. Am
luat vasul de pe foc si am adaugat biscuitii sfaramati, amestecand bine-bine
pana la omogenizare.
Cu crema formata am
„uns” cele 3 foi de napolitana (pe partea cu patratele mici).
Intr-un alt vas am pus
250 g zahar si 5 linguri apa, lasand sa se topeasca zaharul. Cand s-a facut
sirop, am adaugat untul si am lasat sa se topeasca. Am pus si nuca de cocos, am
mai lasat cateva minute pe foc, apoi am oprit focul si am adaugat laptele praf,
amestecand bine-bine pana la omogenizare.
Am intins crema
fierbinte peste amestecul de bicuite,
apoi am rulat strans, pe lung, cele 3 foi,
le-am invelit in folie si le-am
dat la rece.
Pentru a avea o rulada
mai groasa, se pot face doar din 2 foi de napolitana, respectand aceleasi
cantitati la creme.
Sa aveti pofta!!!