contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada De Bezea Cu Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Adica un fel de surioara mai mica a Pavlovei, dar cum combinatia este atat de minunata, nu ne supara deloc repetitiile :D


Ideea mi-a venit dupa ce Mazi m-a provocat sa fac ceva asemanator. Spre rusinea mea insa, n-am apucat sa o servesc si pe ea cu produsul finit, pentru ca cineva mancacios peste masura (read "Alex"), mi-a devorat opera in intregime, in one sitting :p
So Mazi, promit sa make amends si sa mai fac inca una, just for you! 

Treaba s-a intamplat in felul urmator:
Pentru blatul de bezea, am batut spuma 4 albuse + un praf de sare pana s-au imbatosat bine. Mai departe, am adaugat 200g zahar pudra, lingura cu lingura. La sfarsit rezulta un amestec lucios si tare, pe care l-am asezat (in forma de dreptunghi ;) intr-o tava larga, tapetata cu hartie de copt si l-am copt la 150grade timp de 15-20 de minute.
Apoi am rasturnat mega-bezeaua pe o hartie de copt noua si am jupuit-o pe cea veche cu mare grija.
Reteta initiala era cu frisca, dar cum aveam la dispozitie 4 galbenusuri singuratice si triste, m-am gandit sa le ofer o soarta mai buna si sa le transform intr-un lemon curd numai bun de umplut rulada. Plus ca, e lucru bine stiut, lamaie + zmeura = ceva bun :D
Asa ca din galbenusurile ramase + 150g zahar + 70g unt (taiat cubulete) + coaja si sucul de la 2 lamai, am facut rapid un lemon curd care sa se infrateasca cu bezeaua.
Intai am batut bine galbenusurile cu zaharul si apoi am transferat toate ingredientele intr-o craticioara, la foc mic. Am amestecat (cu multa, multa rabdare) pana ce amestecul a inceput sa se ingroase si sa faca bulbuci pe margine si am stins focul (moment in care crema ar trebui sa aiba consistenta unei smantani groase ;)
Ideea de baza a acestei rulade e ca trebuie sa aveti grija atunci cand o asamblati ca si bezeaua si lemon-curdul sa se fi racit bine. Daca le "impreunati" atunci cand sunt calde, totul o sa se inmoaie si o sa rezulte a big (but very yummy) mess ;)
So, cand si bezeaua si crema s-au racorit bine, am intins lemon-curd-ul intr-un strat uniform peste bezea, lasand la una din laturile scurte cam 4 cm liberi. Am presarat deasupra zmeura si am rulat toata afacerea inspre latura scurta cu cei 4 cm liberi.

And that was that!
Ultimul sfat: grabiti-va si mancati-o repede, pana nu se inmoaie bezeaua! ...Desi, daca semanati cat de putin cu noi,  sa o dati gata una-doua! E irezistibila!


Cu atat mai bine, avem motiv sa mai facem una :D Next on my list - cu afine ;)


Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com