Rulada Cu Zmeura Si Crema De Branza
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Această ruladă am făcut-o în vacanţa mea, la ţară, așa cum se poate observa și din decor :) Este o rulada extrem de simplă care reprezintă în totalitate viaţa "la ţară". Nu m-am apucat sa fac decoruri elaborate, ci am pudrat-o cu zahăr și gata; a fost devorată cu poftă și apreciată :)
În poză se vede și trandafirul roşu pasional, atat de catifelat si atât de parfumat, cules din grădină ♥
Ingrediente:
Blat:
4 oua
4 linguri zahar
4-6 linguri faina
2 linguri ulei
2 linguri lapte
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri ulei
2 linguri lapte
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
Crema:
400 g crema de branza
200 ml frisca lichida
150 g zahar pudra
200 g zmeura
1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Blat:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul lichid.
Tava mare a aragazului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.
Un prosop de bucatarie se umezeste si se “lipeste” o hartie de copt pentru a se umezii si ea. Cand rulada este coapta se rastoarna peste hartia de copt si se ruleaza cu grija; se lasa sa se raceasca.
Crema:
Crema de branza se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se amesteca totul. Frisca se mixeaza spuma tare si se amesteca cu branza, mixand foarte bine pentru a se incorpora.
Se desface ruloul de alaut si se intinde un strat generos de crema, apoi se presara zmeura din loc in loc si se ruleaza cu grija, cat mai strans cu putinta.
Eu doar am pudrat-o cu zahar, voi o puteti decora cu frisca batuta, zmeura, menta, ciocolata etc.
Se pune la frigider pentru 1-2 ore, apoi se poate taia :)
Pofta buna!!
Se pune la frigider pentru 1-2 ore, apoi se poate taia :)
Pofta buna!!