Rulada Cu Prune Si Crema De Branza
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
Blat:
4 oua, 4 linguri zahar,esenta de vanilie, 4 linguri faina
Crema de prune:
500 g prune, 1/2 cana zahar, 10 g gelatina,
1 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita cardamom
Crema de branza:
125 ml smantana, 150 g crema de branza ( almette sau branza proaspata de vaci),
2 linguri zahra farin, 10 g gelatina, esenta de vanilie
PREPARARE:
Blat:
Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se amesteca usor de jos in sus. Se pune hartie de copt intr-o tava si se intinde compozitia. Se coace aprox.10-15 minute , in cuptorul incalzit inainte.
Blatul se scoate cu tot cu hartia pe un servet umezit si presarat cu zahar tos .Se ruleaza cu totul si se lasa asa pana in momentul umplerii.
Crema de prune:
Prunele spalate si fara samburi se pun la fiert in 1/2 cana cu apa impreuna cu zaharul.Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie .Se opreste focul si se adauga gelatina inmuiata in apa ,scortisoara si cardamomul. Se lasa la racit.
Crema de branza:
Se mixeaza bine smantana cu crema de branza si zaharul farin .
Se adauga gelatina inmuiata in apa si esenta.
Se desface rulada si se umple mai intai cu jeleul de prune apoi cu cema de branza. Se ruleaza usor, desfacand hartia. Se da la rece pentru 2-3 ore.
Se pudreaza cu zahar.
Puteti gasi inspiratie pentru umplutura si in celelalte posturi ale mele cu rulade.
Daca vrei ca rulada sa aiba un aspect mai frumos si sa se vada cele doua straturi de crema, lasa jeleul de prune sa se raceasca bine.Eu nu am avut prea mare rabdare…si l-am pus cald…astfel o parte din el a intrat in blat. Dar asta nu a afectat cu nimic gustul final al ruladei
Toamna e abia la inceput si prune sunt foarte multe anul asta ,asa ca mai am timp sa realizez inca o rulada si sa revin cu imagini ceva mai bune. :)