Rulada Cu Nutella
Sursa Rulada cu nutella
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E mincata cam de multisor rulada asta, dar nu mi-am facut timp sa postez reteta.
Ingrediente pentru foaia de pandispan:
- 4 oua
- 80 g zahar
- 80 g faina
- 20 g amidon alimentar
- un praf de sare
- esenta de lamiie
Intii de toate, separam galbenusurile de albusuri. Zbatem bine galbenusurile impreuna cu zaharul, pina capata o culoare mai albicioasa. Albusurile le zbatem impreuna cu praful de sare, pina rasturnam recipientul in care le-am mixat si compozitia nu cade din el. Adaugam jumatate din cantitatea de albus peste compozitia cu galbenusurile si amestecam usurel cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina amestecata cu amidonul (cernute in prealabil), alternind cu restul de albus si esenta de rom, amestecind usurel cu lingura.
Infierbintam cuptorul la 160-180 de grade, rasturnam compozitia in tava tapetata cu hirtie de copt si incercam sa nivelam cit de cit, apoi bagam tava in cuptor timp de 10-12 minute.
Pe masa de lucru asezam un prosop pe care presaram zahar, scoatem blatul din cuptor, il rasturnam peste prosop, eliminam hirtia de copt si rulam usurel blatul. Eu l-am lasat vreo doua minute, nu am asteptat sa se raceasca bine, pentru ca nutella era un picut tare, am desfacut ruloul, am uns frumusel cu nutella, am rulam, am presarat zahar praf, m-am jucat un pic cu ciocolata de la ouale de paste, deasupra am facut dungulite de ciocolata amaruie, am "culcat" feliile de rulada si m-am jucat cu ciocolata alba topita. Aici mai trebuia lucrat, dar am facut rulada in maaare graba, ca trebuia sa iau si fetitele de la scoala.
Pot spune ca, daca faceti rulada cu o zi inainte, o acoperiti cu hirtie de copt si deasupra inveliti cu foaie de aluminiu, a doua zi puteti taia si orna cum doriti si veti obtine o rulada foarte frageda. Eu de fapt asa fac si cu torturile, ca am incercat sa le fac in ziua respectiva, dar tot mai bune erau in ziua urmatoare.
Va doresc pofta dulce si o zi minunata !