Rulada Cu Nuca Si Crema Caramel
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blat:
6 oua,
120 g zahar,
40 g faina,
30 g pesmet,
60 g nuci macinate,
100g unt topit,
coaja rasa de lamaie.
Se separa ouale ,galbenusurile impreuna cu zaharul se freaca bine pana devin spumoase si se albesc.Se adauga untul topit (caldut) si se amesteca ,se adauga faina , lamaia ,pesmetul si nuca ,amestecam usor de jos in sus ,apoi albusul batut spuma tare amestecand tot usor pana se incorporeaza tot.
Intr-o tava mare se pune hartie de copt ,tava mea are 40/28 cm,se pune compozitia si se niveleaza frumos ,apoi se da la cuptor 30 -35 de minute .
6 oua,
120 g zahar,
40 g faina,
30 g pesmet,
60 g nuci macinate,
100g unt topit,
coaja rasa de lamaie.
Se separa ouale ,galbenusurile impreuna cu zaharul se freaca bine pana devin spumoase si se albesc.Se adauga untul topit (caldut) si se amesteca ,se adauga faina , lamaia ,pesmetul si nuca ,amestecam usor de jos in sus ,apoi albusul batut spuma tare amestecand tot usor pana se incorporeaza tot.
Intr-o tava mare se pune hartie de copt ,tava mea are 40/28 cm,se pune compozitia si se niveleaza frumos ,apoi se da la cuptor 30 -35 de minute .
Pe un servet umed se intoarce blatul ,se da jos foaie de copt ,apoi se intoarce iarasi cu fata in sus si se ruleaza cu prosopul .Se lasa asa pana se raceste.
Umplutura se face dupa gust,eu am facut crema caramel pentru ca merge bine cu nuca.
10 lg zahar ,200ml lapte fierbinte,3 galbenusuri ,1lg amidon sau faina,200 ml frisca.
Zaharul se pune intr-o cratita si se caramelizeaza ,apoi se stinge cu laptele si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul.
Galbenusurile se freaca cu amidonul sau faina ,apoi din compozitia de caramel se pun cateva lg peste compozitia de ou ,se amesteca bine si apoi se pune toata in cratita peste caramel si se lasa sa fiarba pana se ingroase ca o smantana ,amestecand cu lg .
10 lg zahar ,200ml lapte fierbinte,3 galbenusuri ,1lg amidon sau faina,200 ml frisca.
Zaharul se pune intr-o cratita si se caramelizeaza ,apoi se stinge cu laptele si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul.
Galbenusurile se freaca cu amidonul sau faina ,apoi din compozitia de caramel se pun cateva lg peste compozitia de ou ,se amesteca bine si apoi se pune toata in cratita peste caramel si se lasa sa fiarba pana se ingroase ca o smantana ,amestecand cu lg .
Foaia de blat se desface usor si cu grije din prosop ,intr-o parte se vede ca mi s-a crapat putin ,dar nu are nimic ca nu se vede ,am uns foaia de blat cu un gem de prune ...nu conteaza ce fel de gem e si nici nu e obligatoriu ,eu am pus ca asa am vrut si ca sa-i dau putin gust acrisor ,apoi am pus crema si am rulat foaia de blat cat mai strans.
Blatul nu necesita insiropare,e foarte bun.
Blatul nu necesita insiropare,e foarte bun.
Nu am vrut sa pudrez toata suprafata cu zahar pentru ca arata foarte bine blatul asa inchis la culoare, m-am jucat putin si vedeti ce a iesit,in felul acesta se poate orna chiar si prajitura .
Am taiat o fasie din hartia de copt cat rulada ,apoi am impaturat-o in mai multe bucati pana am facut o fasie si cu foarfeca ,asa cum ne jucam cand eram copii ,am taiat o petala intr-o parte ,una in alta ,o bulinuta mai pe lateral si una in alta ,si cand am deschis mi se facuse un model ca de fluturas...putea sa iasa altceva dar asa a iesit ,am pus peste rulada si am prins cu cate un ac in parti si la mijloc ..
Am taiat o fasie din hartia de copt cat rulada ,apoi am impaturat-o in mai multe bucati pana am facut o fasie si cu foarfeca ,asa cum ne jucam cand eram copii ,am taiat o petala intr-o parte ,una in alta ,o bulinuta mai pe lateral si una in alta ,si cand am deschis mi se facuse un model ca de fluturas...putea sa iasa altceva dar asa a iesit ,am pus peste rulada si am prins cu cate un ac in parti si la mijloc ..
..am pudrat cu zahar pudra,daca tot avea forma de fluturas m-am gandit sa caramelizez cateva nuci si sa pun deasupra ..
Si gata rulada ,am taiat-o in doua ca era prea mare si nu-mi intra pe platou.